Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Εκνευρισμός στην Τουρκία μετά το ηχηρό «χαστούκι» των ΗΠΑ από την Κύπρο
[News]: Εκνευρισμός στην Τουρκία μετά το ηχηρό «χαστούκι» των ΗΠΑ από την Κύπρο

[News]: Εκνευρισμός στην Τουρκία μετά το ηχηρό «χαστούκι» των ΗΠΑ από την Κύπρο

Η Άγκυρα «βράζει» με την επίσκεψη Πομπέο στη Λευκωσία χωρίς -για πρώτη φορά- να συναντήσει την τουρκοκυπριακή πλευρά

Έντονος εκνευρισμός επικρατεί στην Άγκυρα, εξαιτίας της στάσης που τηρούν τελευταία οι Ηνωμένες Πολιτείες, τασσόμενες πλέον ανοικτά υπέρ των ελληνικών και των κυπριακών θέσεων στην ανατολική Μεσόγειο .

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Άγκυρα, ήταν το ταξίδι-αστραπή του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο το περασμένο Σάββατο στη Λευκωσία. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας έγινε δεκτός από τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη και κατόπιν από τον πρόεδρο της Μεγαλονήσου Νίκο Αναστασιάδη, όπου υπέγραψαν και Μνημόνιο Συναντίληψης για την εγκαθίδρυση Κέντρου Εκπαίδευσης σε θέματα Ασφαλείας.

Ωστόσο, για πρώτη φορά αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν βρήκε το χρόνο να έχει συνομιλίες με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, όπως συμβαίνει κάθε φορά. Ο κ. Ακιντζί ισχυρίζεται, ότι του προτάθηκε να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, κάτι όμως που διαψεύδει η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος της προεδρίας του ψευδοκράτους αναφέρεται, ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη αρνητική και ότι δεν είναι δυνατόν να υιοθετείται αυτή η στάση. Τα προβλήματα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως αναφέρει, δεν μπορούν να επιλυθούν με μονομερείς συναντήσεις και πρόκειται για ένα «σοβαρό λάθος» το οποίο ο τουρκοκυπριακός λαός δεν μπορεί να δεχτεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!