Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: «Έκλεισε» για δεύτερη φορά η ανάκριση για την υπόθεση του ενεχειροδανειστή  Ριχάρδου
[News]: «Έκλεισε» για δεύτερη φορά η ανάκριση για την υπόθεση του ενεχειροδανειστή  Ριχάρδου

[News]: «Έκλεισε» για δεύτερη φορά η ανάκριση για την υπόθεση του ενεχειροδανειστή  Ριχάρδου

Δεν κλήθηκαν σε συμπληρωματική απολογία οι κατηγορούμενοι. Τι αναφέρει η νέα απάντηση της ΑΑΔΕ για την λαθρεμπορία χρυσού

Δύο, περίπου, χρόνια μετά την πολυδιαφημισμένη εξάρθρωση κυκλώματος λαθρεμπορίας με φερόμενο ως κεντρικό πρόσωπο τον γνωστό ενεχειροδανειστή Ριχάρδο έπεσε η αυλαία και στην συμπληρωματική ανάκριση που είχε διαταχθεί χωρίς να κληθούν εκ νέου σε απολογία οι κατηγορούμενοι.

Η αρμόδια ανακρίτρια «έκλεισε» την δικογραφία, έχοντας στα χέρια της απάντηση της ΑΑΔΕ η οποία, για δεύτερη φορά, διατυπώνει την θέση ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίσταται το αδίκημα της λαθρεμπορίας συμπληρώνοντας πως το μοναδικό αδίκημα που ενδεχομένως μπορεί να διερευνηθεί είναι οι φορολογικές παραβάσεις για τις οποίες δηλώνει αναρμόδια.

Συγκεκριμένα στο τρισέλιδο έγγραφο της, η Γενική ΔιεύθυνσηΤελωνείων αναφέρει:

«Η διακίνηση εμπορευμάτων στο εσωτερικό της χώρας, χωρίς φορολογικά παραστατικά, δεν στοιχειοθετεί λαθρεμπορία όπως αυτή ορίζεται από τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα αλλά φορολογική παράβαση.

Για τον εντοπισμό πολύτιμων αντικειμένων, καταρχήν δεν οφείλονται δασμοί λόγω του τεκμηρίου του τελωνειακού χαρακτήρα τους ως ενωσιακών εμπορευμάτων. Συνεπώς ο κάτοχος των εν λόγω πολύτιμων αντικειμένων στη χώρα μας δεν υποχρεούται να αποδείξει ότι έχει εισαγάγει νόμιμα τον χρυσό στην Ελλάδα καθόσον τεκμαίρεται ότι πρόκειται για ενωσιακό εμπόρευμα.

Δασμοί οφείλονται κατά την εισαγωγή εμπορευμάτων τρίτων χωρών.

Εάν ο κάτοχος του χρυσού επιχειρήσει να εξαγάγει χρυσό από τη χώρα μας προς τρίτη χώρα χωρίς την τήρηση των τελωνειακών διατυπώσεων, στοιχειοθετείται η απλή τελωνειακή παράβαση, η οποία δεν συνεπάγεται ποινική ευθύνη, βάσει της τελωνειακής νομοθεσίας αλλά συνιστά μόνο διοικητική παράβαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!