Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [News]: Σε εγρήγορση οι «εισβολείς» του διαδικτύου εν μέσω κοροναϊού
[News]: Σε εγρήγορση οι «εισβολείς» του διαδικτύου εν μέσω κοροναϊού

[News]: Σε εγρήγορση οι «εισβολείς» του διαδικτύου εν μέσω κοροναϊού

Τα «όπλα» των επιχειρήσεων

Aύξηση των εγγραφών ύποπτων domains, τα οποία αναμένεται να αξιοποιηθούν στο επόμενο διάστημα για κακόβουλες καμπάνιες εναντίον χρηστών του Διαδικτύου, εντοπίζει ήδη, εν μέσω πανδημίας Covid-19, η ομάδα «Talos» της Cisco.

Σε μια περίοδο που οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν ήταν έτοιμες -σε επίπεδο κυβερνοασφάλειας- να αντιμετωπίσουν την κατ’ ανάγκη τηλεργασία της πλειονότητας των εργαζομένων τους, τα αντανακλαστικά των διαδικτυακών εισβολέων παραμένουν σε εγρήγορση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κωνσταντίνα Συντίλα, Cyber Security Sales Specialist της Cisco για την Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο και Μάλτα, επισημαίνει ότι η αρχιτεκτονική ψηφιακής ασφάλειας των περισσότερων επιχειρήσεων δεν ήταν επαρκής για να υποστηρίξει απομακρυσμένη πρόσβαση για την πλειονότητα των υπαλλήλων, κάποιες φορές μέχρι και το 90% αυτών.

Οι διαδικτυακοί εισβολείς …γνωρίζουν

«Οι διαδικτυακοί εισβολείς», σημειώνει η κ. Συντίλα, «γνωρίζουν ότι οι απροσδόκητες αλλαγές στην επιχειρηματική υποδομή, όπως η αλλαγή στα εργαλεία τηλεργασίας, μπορεί να προκαλέσει ευπάθειες. Γνωρίζουν ότι οι ομάδες πληροφορικής μπορεί να είναι πολύ απασχολημένες. Και γνωρίζουν ότι οι υπάλληλοι αναζητούν αγωνιωδώς κάθε πληροφορία σχετική με τα τρέχοντα γεγονότα και μπορεί να μην είναι τόσο προσεκτικοί όταν ανοίγουν email ή μπαίνουν σε διαδικτυακούς συνδέσμους, ειδικά υπό τις συνθήκες πίεσης που βιώνουν».

Έτσι, ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβερνοασφάλεια μπορεί να προκύψει αν ένας εργαζόμενος ανοίξει -έστω από το σπίτι του, μέσω του laptop στο οποίο εργάζεται- ένα συνημμένο αρχείο σε ένα mail ή αν πατήσει έναν σύνδεσμο στο Ίντερνετ, με δελεαστική θεματολογία γύρω από την πανδημία. Π.χ, υπάρχουν links που παραπέμπουν τους χρήστες να επισκεφτούν συγκεκριμένους ιστοτόπους, γιατί δήθεν έχουν διαθέσιμες μάσκες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!