Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Εγκλουβή: Δείτε το ψηλότερο χωριό του Ιονίου
[News]: Εγκλουβή: Δείτε το ψηλότερο χωριό του Ιονίου

[News]: Εγκλουβή: Δείτε το ψηλότερο χωριό του Ιονίου

Οι εικόνες κόβουν την ανάσα

Η Εγκλουβή δεν είναι απλώς ένα ορεινό χωριό της Λευκάδας. Είναι το ορεινότερο χωριό του νησιού αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας του Ιονίου. Βρίσκεται χτισμένο σε υψόμετρο 730 μέτρων και από εκεί απολαμβάνεις μια μοναδική θέα που σου μένει αξέχαστη.

Όταν ακούς για χωριά σε νησιά, το πιθανότερο είναι να φαντάζεσαι παραθαλάσσιους οικισμούς που κυριολεκτικά ακουμπούν στο κύμα. Και δεν έχεις άδικο μιας και αυτή είναι η τυπική εικόνα που έχουμε από τα χωριουδάκια στα ελληνικά νησιά. Κι όμως σε ένα ελληνικό νησί, έχει ενδιαφέρον να επισκεφθείς και τα πιο ορεινά χωριά. Αυτά που βρίσκονται στους λόφους και τα βουνά και βλέπουν τη θάλασσα πανοραμικά. Όλες τις εποχές του χρόνου οι εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές. Σου δίνουν μια άλλη οπτική και του ίδιου του νησιού αλλά και του απέραντου γαλάζιου. Η Λευκάδα είναι ένα νησί της Ελλάδας και συγκεκριμένα του Ιονίου το οποίο διαθέτει πολλούς όμορφους ορεινούς οικισμούς. Και έχει και κάτι άλλο ιδιαίτερο. Εκεί βρίσκεται το πιο ψηλό χωριό του Ιονίου. Δηλαδή το χωριό με το μεγαλύτερο υψόμετρο. Ο λόγος για το χωριό Εγκλουβή ή αλλιώς… εγκλωβισμένο όπως αναφέρει το exploringgreece.tv.

Η Εγκλουβή, λοιπόν, δεν είναι απλώς ένα ορεινό χωριό της Λευκάδας. Είναι το ορεινότερο χωριό του νησιού αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας του Ιονίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!