Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Έφτασε η ώρα για το δεύτερο self test για μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς
[News]: Έφτασε η ώρα για το δεύτερο self test για μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς

[News]: Έφτασε η ώρα για το δεύτερο self test για μαθητές λυκείου και εκπαιδευτικούς

Το self test πρέπει να διενεργηθεί απόψε ή αύριο νωρίς το πρωί

Το δεύτερο δωρεάν self test (αυτοδιαγνωστικό τεστ) οφείλουν να παραλάβουν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα φαρμακεία.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας , μαθητές και εκπαιδευτικοί πρέπει να διενεργήσουν το self test απόψε ή αύριο νωρίς το πρωί και να έχουν μαζί τους βεβαίωση ότι είναι αρνητικό, προκειμένου να προσέλθουν στα λύκεια την Πέμπτη 15 Απριλίου.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ή συναντά δυσκολία με τον ΑΜΚΑ, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δομή που εμφανίζεται στη λίστα που θα δείτε πατώντας εδώ .

«Το πιο σημαντικό τεστ γίνεται εκτός σχολείου», αναφέρει το σχετικό σποτ του υπουργείου Παιδείας.

Οδηγίες για τη διενέργεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr , αλλά και σε βίντεο.

Τι γίνεται να το τεστ βγει θετικό

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδεία ς, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό test δεν θα προσμετρώνται. Τα επαναληπτικά tests πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, εξ ου και η λειτουργία των δημόσιων δομών και τις Κυριακές.

Τεστ και μέτρα προστασίας

Εκτός από τη διενέργεια των self tests κατ’ οίκον, στα λύκεια ισχύουν κανονικά όλα τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του κορονοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!