Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Εφορία: Τα «μυστικά» της νέας πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές
[News]: Εφορία: Τα «μυστικά» της νέας πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές

[News]: Εφορία: Τα «μυστικά» της νέας πάγιας ρύθμισης για τις οφειλές

Βήμα – βήμα η υποβολή της αίτησης

Οι ηλεκτρονικές πύλες της νέας πάγιας ρύθμισης εξόφλησης των οφειλών προς την Εφορία σε έως 24 ή 48 δόσεις άνοιξαν χθες λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και πλέον οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να τακτοποίησουν τα χρέη τους σε περισσότερες και μικρότερες μηνιαίες δόσεις. Περισσότερες από 1.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν την πρώτη ώρα λειτουργίας της πλατφόρμας η οποία προσφέρεται στους οφειλέτες μέσω του δικτυακού τόπου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr ) στη διεύθυνση https://www.aade.gr/polites/aitisi-rythmisis-ofeilon .

Στην πάγια ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν όσοι φορολογούμενοι είχαν αρρύθμιστες οφειλές την 1η Νοεμβρίου 2019, αλλά και όσοι έχουν εντάξει τα χρέη τους στη ρύθμιση των 12- 24 δόσεων από τις 2 Νοεμβρίου 2019 έως και 25 Φεβρουαρίου 2020 και θέλουν να μεταπηδήσουν στις 24 – 48 δόσεις.

Βήμα –βήμα η αίτηση

Όταν ο φορολογούμενος εισέλθει στην εφαρμογή θα πρέπει:

- Ανάλογα με το είδος της οφειλής να διαλέξει τη ρύθμιση των 24 δόσεων (τακτικές οφειλές) ή των 48 δόσεων (έκτακτες οφειλές).

- Εφόσον επιλέξει τη ρύθμιση έως 24 δόσεις και προέρχεται από μετάπτωση δηλαδή μεταφέρεται από την υφιστάμενη πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων στη νέα ρύθμιση θα εμφανισθούν δύο επιλογές.

Επιτόκιο

Η πρώτη επιλογή αναφέρει επιτόκιο 5,32% για αποπληρωμή οφειλών έως 12 δόσεις και η δεύτερη επιλογή έως 24 δόσεις με επιτόκιο 6,82%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!