Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Αιφνιδιαστική κίνηση από την Βουλγαρία: Αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στους Έλληνες ταξιδιώτες
[News]: Αιφνιδιαστική κίνηση από την Βουλγαρία: Αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στους Έλληνες ταξιδιώτες

[News]: Αιφνιδιαστική κίνηση από την Βουλγαρία: Αυστηρότερα μέτρα ελέγχου στους Έλληνες ταξιδιώτες

Έβαλαν στην “κόκκινη” ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη την Ελλάδα

Σε μία αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησαν οι βουλγαρικές Αρχές αυστηροποιώντας τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού για όσους εισέρχονται στο έδαφός τους από την ελληνική επικράτεια, μέσω των συνοριακών σταθμών των δύο χωρών.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, στον συνοριακό σταθμό Προμαχώνα Σερρών, «κατατάσσοντας την Ελλάδα στην “κόκκινη” ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη», το βουλγαρικό Υπουργείο Υγείας, με απόφαση που έλαβε στις 19 Νοεμβρίου, έθεσε σε εφαρμογή από σήμερα τα ξημερώματα νέα μέτρα”.

Κατά τις ίδιες πηγές, σύμφωνα με τα νέα ισχύοντα μέτρα, όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, θα μπορούν μεν να ταξιδεύουν στη γειτονική χώρα με επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) εντός 72 ωρών, αλλά θα τίθενται σε καθεστώς αυτοπεριορισμού (“καραντίνα”) για δέκα ημέρες. Πρακτικά, η διέλευση στη Βουλγαρία από την Ελλάδα διεξάγεται με πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και επιπλέον με προσκόμιση αρνητικού μοριακού τεστ 72 ωρών. Το ίδιο μέτρο ισχύει και για παιδιά άνω των 12 ετών.

Από το παραπάνω μέτρο εξαιρούνται, κατά τις ίδιες πηγές, οδηγοί και συνοδηγοί λεωφορείων διεθνών μεταφορών, οδηγοί φορτηγών διεθνών μεταφορών, εργαζόμενοι στην παραμεθόριο, μέλη πληρωμάτων πλοίων και αεροσκαφών, μαθητές και φοιτητές που πραγματοποιούν ταξίδια από και προς την Βουλγαρία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όπως επίσης παιδιά κάτω των 12 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!