Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ο εφιάλτης του κοροναϊού πάνω από την Αττική – Αντέχει η οικονομία ένα δεύτερο lockdown;
[News]: Ο εφιάλτης του κοροναϊού πάνω από την Αττική – Αντέχει η οικονομία ένα δεύτερο lockdown;

[News]: Ο εφιάλτης του κοροναϊού πάνω από την Αττική – Αντέχει η οικονομία ένα δεύτερο lockdown;

Τα έκτακτα μέτρα στήριξης

Σε κατάτασταση ετοιμότητας βρίσκονται τα κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να ληφθούν άμεσες αποφάσεις αν τα κρούσματα αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Τα νέου τύπου τοπικά lockdown που ενεργοποιούνται στις περιοχές που κοκκινίζουν στον υγειονομικό χάρτη έχουν θέσει σε συναγερμό και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Από αύριο Πέμπτη Γιάννενα και Σέρρες μπαίνουν στο επίπεδο 4 ενώ οριακή είναι η κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Τα τοπικά «λουκέτα» δημιουργούν πονοκέφαλο, καθώς έχουν σημαντικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες, ωστόσο ο αριθμός των περιοχών στις οποίες θα μπαίνει μίνι «λουκέτο» είναι περιορισμένος, εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Σε περίπτωση όμως που η κατάσταση στο υγειονομικό μέτωπο δυσκολέψει ακόμη περισσότερο, ενόψει και του χειμώνα, και αυξηθούν οι «κόκκινες» περιοχές τότε τα πολλά τοπικά lockdown θα καλύψουν ένα μεγάλο μέρος της χώρας, επιφέροντας γενικευμένο πλήγμα στον παραγωγικό ιστό.

«Ακριβό» ένα lockdown στην Αττική

Το σενάριο ενός δεύτερου lockdown στην Αττική, μοιάζει εφιαλτικό καθώς οι συνέπειες στην οικονομία θα είναι τεράστιες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το κόστος στην οικονομία κυμαίνεται από 600 εκατ. ευρώ έως 2 δισ ευρώ, ανάλογα με την έκταση της καραντίνας και το χρόνο εφαρμογής της. Σημειώνεται ότι, με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στην Αττική παράγεται περίπου ο μισός πλούτος της χώρας καθώς από τα 180 δισ. ευρώ που είναι συνολικά το ΑΕΠ η περιφέρεια Αττικής συμμετέχει με 86 δισ. ευρώ, ή το 47%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!