Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: ΕΦΕΤ: Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί υπόθεση όλων μας
[News]: ΕΦΕΤ: Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί υπόθεση όλων μας

[News]: ΕΦΕΤ: Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί υπόθεση όλων μας

Παγκόσμια Ημέρς Ασφάλειας Τροφίμων η 7η Ιουνίου

Το κεντρικό μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφάλειας Τροφίμων που εορτάζεται σήμερα 7 Ιουνίου είναι: «Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί υπόθεση όλων μας», αναφέρει ο ΕΦΕΤ .

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, «κοινός και πρωταρχικός στόχος είναι η προστασία της υγείας και των συμφερόντων του καταναλωτή, ο οποίος τελικά θα απολαμβάνει ασφαλείς επιλογές στο πιάτο του, ενώ παράλληλα, τα τρόφιμα θα ανταποκρίνονται σε διεθνή αποδεκτά πρότυπα και προδιαγραφές.

Αυτή η ημέρα αποτελεί ευκαιρία για να συνεχιστεί η προώθηση της ευαισθητοποίησης και της παρότρυνσης για δράση, επισημαίνοντας το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση σε ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα.

Είναι γεγονός ότι η διασφάλιση ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων απαιτεί τη συμμετοχή όλων μας, όποια είναι η θέση ή ο ρόλος μας στη διατροφική αλυσίδα, δηλαδή από εκείνον που καλλιεργεί, επεξεργάζεται, μεταφέρει, αποθηκεύει, διανέμει, πουλά, προετοιμάζει, σερβίρει τρόφιμα και φυσικά έως τον τελικό αποδέκτη που είναι ο καταναλωτής. Επομένως, το μήνυμα ότι η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί κοινή ευθύνη όλων, από την παραγωγή έως την κατανάλωση, οφείλει να αποτελέσει συνείδηση και προσωπική υπόθεση του καθενός μας.

Αυτά είναι τα σημεία-κλειδιά που πρέπει να τηρούμε ώστε να επιτευχθεί μια διαρκώς βιώσιμη διαφορά στην ασφάλεια των τροφίμων:

  • Βεβαιωνόμαστε ότι είναι ασφαλές
  • Καλλιεργούμε με ασφάλεια
  • Διατηρούμε την ασφάλεια
  • Καταναλώνουμε με ασφάλεια
  • Συνεργαζόμαστε για την ασφάλεια

«Αυτός ο εορτασμός», όπως αναφέρει ο ΕΦΕΤ «έχοντας την υποστήριξη από τους Παγκόσμιους Οργανισμούς FAO/WHO, τυγχάνει ιδιαίτερης προβολής από ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς, κρατικές αρχές, με πλήθος εκδηλώσεων και ενημερωτικών δράσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!