Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: e-ΕΦΚΑ: Παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους και ανέργους
[News]: e-ΕΦΚΑ: Παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους και ανέργους

[News]: e-ΕΦΚΑ: Παράταση της ασφαλιστικής ικανότητας σε ασφαλισμένους και ανέργους

Τι προβλέπεται για την υγειονομική περίθαλψη των προστατευόμενων μελών

Εγκύκλιο σχετικά με τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους μισθωτούς και μη μισθωτούς ασφαλισμένους του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ ), στα μέλη οικογένειας και στους ανέργους, εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, προβλέπεται η παράταση χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας στους ασφαλισμένους του e-ΕΦΚΑ, στα μέλη οικογένειας τους και στους ανέργους.

Συγκεκριμένα:

1. Ορίζεται ότι η ασφαλιστική ικανότητα και η χορήγηση παροχών υγειονομικής περίθαλψης σε είδος στον άμεσα ασφαλισμένο και στα μέλη οικογενείας του αποκτάται από την 1η Ιανουαρίου 2020 και εφεξής, εφόσον:

α) ο μισθωτός έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου και

β) ο μη μισθωτός έχει συμπληρώσει δύο μήνες ασφάλισης κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ή κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο πριν από την ημερομηνία προσέλευσης ή επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου και εφόσον έχουν καταβληθεί οι απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Κατά τα λοιπά, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 23 του ν. 4529/2018 (Α’ 56).

Ειδικά, για το έτος 2020, παρατείνεται ή ασφαλιστική ικανότητα από την 1η-3-2020 έως 31-12-2020 στους μη μισθωτούς, που ήταν ασφαλιστικά ικανοί την 28η Φεβρουαρίου του 2020. Η παράταση γίνεται κατ’ εξαίρεση κάθε αντίθετης διάταξης και των οριζομένων στο άρθρο 41 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!