Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: e-ΕΦΚΑ: Νέα εποχή, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό G-Cloud
[News]: e-ΕΦΚΑ: Νέα εποχή, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό G-Cloud

[News]: e-ΕΦΚΑ: Νέα εποχή, μεταφέρθηκε στο κυβερνητικό G-Cloud

Δυνατότητα λειτουργίας 24 ώρες το 24ώρο

Ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), εισήλθε πλέον στην εποχή των σύγχρονων τεχνολογικών υποδομών μετά την επιτυχή υλοποίηση της μεταφοράς του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματός του στις υποδομές του κυβερνητικού νέφους (G-Cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση την οποία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων «ο e-ΕΦΚΑ καθίσταται πλέον o δεύτερος μεγαλύτερος χρήστης του κυβερνητικού νέφους της ΓΓΠΣΔΔ, ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης ενός σύνθετου και δύσκολου έργου, που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2019, λίγο μετά την ψήφιση του νόμου 4623/2019, σε πλαίσιο στενής συνεργασίας των δύο φορέων.

Μετά από πολύμηνη και εντατική εργασία των δύο φορέων, το πληροφοριακό σύστημα του e-ΕΦΚΑ μεταφέρθηκε από τις υποδομές εικοσαετίας του τέως ΙΚΑ στις σύγχρονες υποδομές της ΓΓΠΣΔΔ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • τη δυνατότητα αδιάλειπτης λειτουργίας (24 ώρες, 7 ημέρες) έναντι της δωδεκάωρης ημερήσιας λειτουργίας έως σήμερα,
  • την αναβάθμιση κατά 6 εκδόσεις του λογισμικού των βάσεων δεδομένων του e-ΕΦΚΑ, που αντιστοιχεί σε τεχνολογική αναβάθμιση 15 ετών. Με την αναβάθμιση αυτή, παρέχονται αυξημένες δυνατότητες παρακολούθησης της πρόσβασης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων,
  • τη διευκόλυνση στην ανάπτυξη νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και στην ηλεκτρονική διασύνδεση με εφαρμογές άλλων φορέων που φιλοξενούνται στο G-Cloud,
  • την εξοικονόμηση πόρων για το ελληνικό Δημόσιο από την ενιαία συντήρηση και λειτουργία της αναγκαίας υπολογιστικής υποδομής σε κοινές πλατφόρμες της ΓΓΠΣΔΔ.

Η μεταφορά εντάσσεται στη συνολική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, με στόχο σύγχρονες, αξιόπιστες και ασφαλείς υποδομές και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου, υιοθετώντας τις πλέον βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!