Σάββατο, 17 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Τι λένε οι πολίτες για την πανδημία, το lockdown και τα εμβόλια
[News]: Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Τι λένε οι πολίτες για την πανδημία, το lockdown και τα εμβόλια

[News]: Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Τι λένε οι πολίτες για την πανδημία, το lockdown και τα εμβόλια

Η αντίδραση στα συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα και ο φόβος για τις μεταλλάξεις

Την κόπωση των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown, αλλά και τον φόβο για την μεταλλάξεις του κορονοιού και την μεγάλη αποδοχή των εμβολίων καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ .

Ειδικότερα, στο ερώτημα τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με το lockdown, υπέρ της άμεσης χαλάρωσης τάσσεται το 35%, υπέρ της μικρής παράτασης και της επανεξέτασης των δεδομένων τάσσεται το 34%, υπέρ της παράτασης του για όσο χρειαστεί τάσσεται το 17% και το 14% δεν απαντά.

Όσον αφορά, τι πιστεύουν ότι πρέπει να ανοίξει πρώτα, το λιανικό εμπόριο απαντά το 42%, τα σχολεία το 30%, οι μετακινήσεις από Νομό σε Νομό το 14% και ένα 14% δεν απαντά.

Στο ερώτημα πόσο σας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, πολύ απαντά το 30%, αρκετά το 29%, μέτρια το 20%, λίγο το 6%, ελάχιστα έως καθόλου το 9% και το 6% δεν απαντά.

Στο ερώτημα ποιος παράγοντας πιστεύετε ότι συνέβαλε περισσότερο στην αύξηση κρουσμάτων, η χαλαρή τήρηση των μέτρων απάντησε το 24%, οι διαδηλώσεις/κινητοποιήσεις το 20%, ο ανεπαρκής έλεγχος των μέτρων το 18%, οι νέες μεταλλάξεις το 10%, οι μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι το 6% και το 22% δεν απάντησε.

Υπέρ του εμβολιασμού τάσσεται πλέον το συντριπτικό ποσοστό του 82% των ερωτηθέντων, που δηλώνει ότι θα το κάνει, το 8% απαντά ότι μάλλον δεν θα το κάνει, το 8% ότι σίγουρα δεν θα το κάνει και 2% δεν απαντά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!