Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Δημοσκόπηση OPEN: Πως διαμορφώνεται η «μάχη» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θέλουν πρόωρες εκλογές
[News]: Δημοσκόπηση OPEN: Πως διαμορφώνεται η «μάχη» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θέλουν πρόωρες εκλογές

[News]: Δημοσκόπηση OPEN: Πως διαμορφώνεται η «μάχη» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θέλουν πρόωρες εκλογές

Ποιον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό οι πολίτες και ποιος επιλέγεται ικανότερος για νέος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση σε δείγμα χιλίων ατόμων έκανε η Alco για λογαριασμό του OPEN και φάνηκε ξανά πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν το προβάδισμα στις επιλογές των πολιτών σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Μεγάλη άνοδος δείχνει το ΚΙΝΑΛ στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ η πλειοψηφία δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές.

Στο ερώτημα επί των εγκύρων ψήφων για το ποιο κόμμα θα ψφίσει ο κόσμος, οι πολίτες επιλέγουν κατά 33,3% τη Νέα Δημοκρατία και το 23,6 τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή υπάρχει μία διαφορά 9,7% υπέρ του κυβερνώντος κόμματος. Μεγάλη άνοδο έχει το ΚΙΝΑΛ, που έχει φτάσει στο 9,7% από το 6,4%, που ήταν τον περασμένο μήνα. Το 5,6% προτιμάει το ΚΚΕ, το 4,3% την Ελληνική Λύση και το 3,1% το ΜέΡΑ25.

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων και Τσίπρας το 25%, αν και δεύτερος είναι ο… κανένας με 35%. Δεν ξέων/Δεν απαντώ επέλεξε το 6% των εωρτηθέντων.

Για την διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού και πάλι ο Μητσοτάκης είχε τις περισσότερες προτιμήσεις με 36% και δεύτερος ο… κανένας με 35%, ενώ μόλιις το 19% επέλεξε τον Τσίπρα και υπάρχει ένα 10% που προτίμησε να μην απαντήσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!