Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Ο Δήμος Αριστοτέλης προωθεί το σχέδιό του για τον πολιτισμό
[News]: Ο Δήμος Αριστοτέλης προωθεί το σχέδιό του για τον πολιτισμό

[News]: Ο Δήμος Αριστοτέλης προωθεί το σχέδιό του για τον πολιτισμό

Με συνέχεια και συνέπεια το Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας του Δήμου

Εντυπωσιακό αποδεικνύεται ότι είναι το αποτύπωμα της παρουσίασης του σχεδίου αναβίωσης «Των Αριστοτελείων», όπως αυτό σχεδιάσθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη και παρουσιάσθηκε στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής από τον Προαθωνικό Οργανισμό Τουρισμού (31.7.20 – 2.8.20).

Η παρέμβαση υποστήριξε προωθητικά το Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας, απευθυνόμενη σε δημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη επιλεγμένων βαλκανικών πόλεων, διπλωμάτες, εκπροσώπους σημαντικών τουριστικών γραφείων, εκπροσώπους Μ.Μ.Ε. Το σχέδιο προβλέπει πραγματοποίηση βαλκανικών συνεργειών στο χώρο του πολιτισμού, του θρησκευτικού πολιτισμού και του τουρισμού, προκειμένου τα βαλκανικά έθνη να γνωρίσουν το ένα τη «βάση» του άλλου μέσα από στιβαρές και καθολικά συμμετοχικές πρωτοβουλίες.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης προωθητικής παρέμβασης ο Κροάτης chef Marin Rendic και η γαστρονομική γιορτή KOUZINA, παρουσίασαν στους φιλοξενούμενους τη μεσογειακή κροατική κουζίνα, όπως αυτή απαντάται στα παράλια της Δαλματίας και των δαλματικών ακτών. Η συγκεκριμένη σύζευξη έφερε κοντά την Ελλάδα και την Κροατία, αφού στις αρχές Οκτωβρίου ο Δήμος Αριστοτέλη, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής και ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού κλήθηκαν στο Σπλιτ της Κροατίας (8 – 11.10.20), προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρώτη δικτύωση Ελλάδας και Κροατίας με αντικείμενο συζήτησης τις τοπικές οινικές περιηγήσεις και τον οινικό πολιτισμό των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού πραγματοποίησε press trip με τη συμμετοχή Σλοβένων και Κροατών εκπροσώπων Τύπου (30.7.20 – 2.8.20), οι οποίοι κατέγραψαν με εξαιρετική πιστότητα θέματα θρησκευτικού πολιτισμού, όπως αυτός εντυπώθηκε κατά την επίσκεψη της ομάδας στο Άγιον Όρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!