Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Δημόπουλος: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα – Αδόκιμος ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη
[News]: Δημόπουλος: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα – Αδόκιμος ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη

[News]: Δημόπουλος: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για το Πάσχα – Αδόκιμος ο διαχωρισμός εμβολιασμένων και μη

Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει του Πάσχα , την ώρα που η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει στη χώρα.

Για το λεγόμενο «Πάσχα στο χωριό» και τη συνολική στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο MEGA ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος . «Όπως ακούσαμε και από τους ειδικούς που μετέχουν στην επιτροπή, οι αποφάσεις για το Πάσχα θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα ανάλογα και με τα επιδημιολογικά δεδομένα», ανέφερε ο κ. Δημόπουλος.

«Για να γίνει άρση των μέτρων» υπογράμμισε, «πρέπει να υπάρχει ένα συνολικό εμβολιαστικό αποτέλεσμα που να είναι επαρκές. Στο Ισραήλ εκεί που επιτεύχθηκε σημαντική εμβολιαστική κάλυψη προχωρούν σε άρση των μέτρων».

Έτσι, στο ερώτημα, γιατί να μη φύγουν οι εμβολιασμένοι για τα χωριά τους το Πάσχα, σημείωσε ότι δεν είναι δόκιμη πρακτική αν δεν υπάρχει συλλογική ανοσία στην κοινότητα. «Δεν είναι δόκιμο να γίνεται διαχωρισμός όσον αφορά την κινητικότητα μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί», σημείωσε.

Όπως δήλωσε, άλλωστε, «υπάρχει ισχυρή πίεση στους νοσηλευόμενους και στις ΜΕΘ. Παρότι η κατάσταση δεν έχει ξεφύγει, εξακολουθεί να υπάρχει αύξηση των περιστατικών. Το πρόβλημα υπάρχει. Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση».

αναφορικά με τις εικόνες συνωστισμού και τα κορονοπάρτι, υποστήριξε ότι υπάρχει κούραση στον κόσμο μετά από 14 μήνες lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!