Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς ο Λαγός «πάγωσε» τη διαδικασία πριν τις ποινές των Χρυσαυγιτών
[News]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς ο Λαγός «πάγωσε» τη διαδικασία πριν τις ποινές των Χρυσαυγιτών

[News]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς ο Λαγός «πάγωσε» τη διαδικασία πριν τις ποινές των Χρυσαυγιτών

Το αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον ευρωβουλευτή και οι αιτιάσεις Πλεύρη- Την Τρίτη αναμένονται οι ποινές

Μια…ανάσα πριν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής ακούσουν τις ποινές που τους επιβάλει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η διαδικασία «πάγωσε». Και αυτό γιατί ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός μόλις άκουσε την απόφαση των δικαστών να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στην ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης , ως μέλος της οποίας έχει και ο ίδιος καταδικαστεί, ζήτησε την εξαίρεση του δικαστηρίου καταγγέλλοντας παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας.

«Θεωρώ ότι υπάρχουν προκαταλήψεις απέναντι μας, έχει καταπατηθεί το τεκμήριο της αθωότητας. Υπάρχει άμεση και έμμεση παρέμβαση ακόμη και του πρωθυπουργού της χώρας. Σας έχουν πιέσει. Δεν υπάρχει απλή υπόνοια υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για όσα έχω πει.» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης, αρνητής του ολοκαυτώματος, τον οποίο διόρισε, ήταν εκείνος που ανέλαβε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της εξαίρεσης των μελών του δικαστηρίου, αίτημα στο οποίο δεν συμπεριέλαβε την εισαγγελέα της έδρας.

Ήταν λίγο πριν τις 12 το πρωί όταν ξεκίνησε μια χρονοβόρα διαδικασία με τις συνθέσεις του δικαστηρίου να διαδέχονται η μια την άλλη. Τα μέλη του δικαστηρίου κατέβηκαν από την έδρα προκειμένου να κριθεί το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλε ο Γιάννης Λαγός. Ωστόσο, η πρόεδρος που ανέβηκε στην έδρα δήλωσε κώλυμα καθώς ως επίκουρη ανακρίτρια είχε χειριστεί στο παρελθόν σκέλος της έρευνας της υπόθεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!