Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ποιες φυλακές «περιμένουν» τους Χρυσαυγίτες μετά την απόφαση
[News]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ποιες φυλακές «περιμένουν» τους Χρυσαυγίτες μετά την απόφαση

[News]: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ποιες φυλακές «περιμένουν» τους Χρυσαυγίτες μετά την απόφαση

Τα πιθανά σωφρονιστικά καταστήματα για τον Ρουπακιά και τους επτά από το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης

Η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται πλέον την τελική ευθεία, μετά την πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές που θα επιβληθούν στους κατηγορούμενους. Τον τελευταίο λόγο για τις ποινές έχει το δικαστήριο.

Την τελική απόφαση για τα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία θα οδηγηθούν όσοι καταδικαστούν χωρίς αναστολή ποινής την έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεων ποινών.

Στο μεταξύ, ήδη έχουν ξεκινήσει τα σενάρια για τις φυλακές που αναμένεται να οδηγηθούν. Την τελική απόφαση για τα σωφρονιστικά ιδρύματα στα οποία θα οδηγηθούν όσοι καταδικαστούν χωρίς αναστολή έχει ο εισαγγελέας εκτελέσεως ποινών. Όλοι τους ωστόσο, σε όποιο σωφρονιστικό κατάστημα και αν πάνε, θα κρατηθούν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω κοροναϊού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Γιώργος Ρουπακιάς αναμένεται να κρατηθεί σε μία από τις λεγόμενες «σκληρές φυλακές», είτε δηλαδή στο Μαλανδρίνο είτε στα Τρίκαλα είτε στις φυλακές Δομοκού ή στην Πάτρα.

Ως βέβαιο εκτιμάται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και κάποιοι από το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης θα κρατηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού, στη γυναικεία πτέρυγα, εκεί όπου κρατούνται και καταδικασμένοι για τρομοκρατία, με τους οποίους φυσικά δεν θα έχουν καμία απολύτως επαφή.

Δεδομένο θεωρείται ότι κάποιοι από τον σκληρό πυρήνα των πρωτοκλασάτων στελεχών θα διαχωριστούν, όσοι έχουν αποσχιστεί δηλαδή και βρίσκονται μεταξύ τους σε κόντρα.

Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σίγουρα δεν θα οδηγηθούν σε κάποιες από τις φυλακές που είναι είτε για καταδικασμένους για σεξουαλικά εγκλήματα είτε σε αγροτικές φυλακές είτε σε φυλακές όπου κρατούνται οι κρατούμενοι σε θαλάμους φτάνουν τους 40.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!