Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: Οι διαφορές μεταξύ αμιγώς ηλεκτρικών και ήπια υβριδικών οχημάτων
[News]: Οι διαφορές μεταξύ αμιγώς ηλεκτρικών και ήπια υβριδικών οχημάτων

[News]: Οι διαφορές μεταξύ αμιγώς ηλεκτρικών και ήπια υβριδικών οχημάτων

Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες βαδίζουν προς τον δρόμο της ηλεκτροκινητικότητας

Η μετάβαση στην ηλεκτροκινητικότητα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, ανάμεσα στις οποίες και η Skoda . Η τσέχικη μάρκα ακολουθεί πολλούς διαφορετικούς τεχνολογικούς δρόμους, συμπεριλαμβανομένων των iV και e-TEC, όπου iV και e-TEC οι δύο διαφορετικές διακριτικές ονομασίες για τις τεχνολογίες ηλεκτροκινητικότητας της τσέχικης φίρμας. Τα δύο σχετικά σήματα είναι συνώνυμα της πράσινης μετακίνησης και της ηλεκτροκίνησης, αλλά οι τεχνολογίες που εμπλέκονται είναι πολύ διαφορετικές.

Η βασική διαφορά είναι αρκετά απλή: η ονομασία iV, που λανσαρίστηκε το 2019 (όπως το SuperbiV), χρησιμοποιείται για πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα, δηλαδή οχήματα που κάποια στιγμή πρέπει να συνδεθούν σε μια ηλεκτρική παροχή, για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους.

Η πρεμιέρα της ονομασίας e-TEC ήρθε πρόσφατα με την 4η γενιά του Octavia. Εδώ εφαρμόζεται η τεχνολογία του ήπιου-υβριδικού (mildhybrid) συστήματος, όπου ένας ηλεκτρικός κινητήρας με σχετικά μικρή μπαταρία συμπληρώνει έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ένα βασικό χαρακτηριστικό των ήπιων υβριδικών είναι ότι δεν μπορούν να φορτιστούν από μια ηλεκτρική πρίζα. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι το e-TEC αντιπροσωπεύει το βασικό επίπεδο εξηλεκτρισμού, ενώ η κατηγορία iV περιέχει αυτοκίνητα με υψηλότερο επίπεδο εξηλεκτρισμού, συμπεριλαμβανομένης της πλήρως ηλεκτρικής κίνησης.

Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα iV, τα μοντέλα e-TEC χρησιμοποιούν τεχνολογία 48Volts.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!