Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Δερμιτζάκης: Μέσα στο σπίτι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην πρώτη εβδομάδα του lockdown
[News]: Δερμιτζάκης: Μέσα στο σπίτι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην πρώτη εβδομάδα του lockdown

[News]: Δερμιτζάκης: Μέσα στο σπίτι ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην πρώτη εβδομάδα του lockdown

«Το πρόβλημα είναι αν θα έχει την απόδοση που θέλουμε στο χρόνο που θέλουμε» δηλώνει ο καθηγητής

«Καμπανάκι» κινδύνου ενόψει της πρώτης εβδομάδας του λοκντάουν χτύπησε ο καθηγητής γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Ο καθηγητής, μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΪ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην πρώτη εβδομάδα του λοκντάουν είναι το τι θα γίνει μέσα στο σπίτι».

«Άνθρωποι που ήταν έξω, όπως και τα παιδιά, αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν μέσα και αρχίσουν να ξοδεύουν πολύ χρόνο μαζί και επομένως όλη η μετάδοση έρχεται μέσα στο σπίτι και δε σταματάει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε, και γι’ αυτό είναι πρόβλημα πως θα διαχειριστούμε την πρώτη εβδομάδα» υπογράμμισε ο καθηγητής. Ο ιός, εξήγησε, έρχεται μέσα στο σπίτι και δε σταματάει τόσο γρήγορα όσο θα θέλαμε.

«Το να κάτσει το παιδί στο σπίτι, μετά από μια περίοδό που είναι έξω, αυξάνει την πιθανότητα να μεταδώσει» τόνισε, διευκρίνισε ωστόσο ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι τα παιδιά μεταδίδουν λιγότερο. «Αυτό δε σημαίνει ότι δε συμμετέχουν καθόλου, γι’ αυτό τα παιδιά πρέπει να φοράνε μάσκες, ακόμα και του δημοτικού» ξεκαθάρισε ο κ. Δερμιτζάκης στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Όπως σημείωσε, «το πρόβλημα είναι αν θα μπορέσει αυτό το λοκντάουν με τη μορφή που ανακοινώθηκε να έχει την απόδοση που θέλουμε στο χρόνο που θέλουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!