Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Δένδιας: Προϋπόθεση το κατάλληλο κλίμα για να μεταβώ στην Άγκυρα
[News]: Δένδιας: Προϋπόθεση το κατάλληλο κλίμα για να μεταβώ στην Άγκυρα

[News]: Δένδιας: Προϋπόθεση το κατάλληλο κλίμα για να μεταβώ στην Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ευελπιστεί ότι η τουρκική πλευρά αυτή τη φορά θα απέχει από προκλητικές ενέργειες

Η Ελλάδα παρατηρεί με προσοχή τις τουρκικές βλέψεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και την προσπάθεια της Τουρκίας με τη χρήση οικονομικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών μέσων, να προσεταιρισθεί χώρες της περιοχής και ιδιαίτερα τον μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας από το Βελιγράδι.

Ο κ. Δένδιας τόνισε, ότι έχει την πρόθεση να μεταβεί στην Άγκυρα την επόμενη εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι το κλίμα θα είναι κατάλληλο, ότι η Τουρκία δεν θα προβεί σε προκλητικές ενέργειες, που θα εμποδίσουν αυτή την επίσκεψη. Πρόσθεσε, ότι ευελπιστεί, ότι η «τουρκική πλευρά αυτή τη φορά θα απέχει από τέτοιες ενέργειες».

«Εμείς πιστεύουμε, ότι οι πληθυσμοί, οι άνθρωποι και οι κοινωνίες, είναι πάντα γέφυρες συνεργασίας. Γέφυρες συνεργασίας για την ειρήνη και την ασφάλεια, για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την προώθηση των ανθρωπίνων αξιών. Και όχι βέβαια για την προώθηση οποιουδήποτε είδους εξτρεμισμού, φανατισμού ή μισαλλοδοξίας», τόνισε ο κ. Δένδιας .

Σχετικά Tags
Νίκος Δένδιας Τουρκία

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!