Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Δελφοί: Ο ομφαλός της γης που πρέπει να επισκεφθείς
[News]: Δελφοί: Ο ομφαλός της γης που πρέπει να επισκεφθείς

[News]: Δελφοί: Ο ομφαλός της γης που πρέπει να επισκεφθείς

Εκεί που η αρχαιότητα μπλέκεται με τον μύθο

Ένα από τα συναισθήματα που νιώθεις όταν επισκέπτεσαι μερικά από τα πιο ιστορικά αξιοθέατα της Ελλάδας είναι δέος. Κάποια από αυτά έχουν την απαρχή τους στην αρχαιότητα και συχνά η ιστορία μπλέκεται με τον μύθο.

Μια τέτοια περίπτωση, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα exploringgreece.tv , είναι και το Μαντείο των Δελφών. Ένα από τα πιο ιστορικά μέρη της Ελλάδας που αξίζει και πρέπει να επισκεφθείς έστω και μία φορά στη ζωή σου. Αποτελεί έναν κοντινό προορισμό στην Αθήνα και έτσι μπορείς να κάνεις την επίσκεψή σου ακόμη και με μια μονοήμερη εκδρομή στη Φωκίδα.

Μαντείο των Δελφών: Το μυστηριακό τοπίο που πρέπει να επισκεφθείς

Το Μαντείο των Δελφών αποτελούσε το γνωστότερο Μαντείο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο. Πιθανόν θα έχεις ακούσει να αποκαλούν την περιοχή και ομφαλό της γης και αυτό έχει την εξήγησή του. Σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο θεός Δίας άφησε δύο αετούς, τον έναν προς την ανατολή και τον άλλον προς την δύση, εκείνοι συναντήθηκαν στους Δελφούς . Το Μαντείο κατά την αρχαιότητα ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα.

Σήμερα, μόλις βρεθείς εκεί θα καταλάβεις αμέσως ότι βρίσκεσαι σε έναν τόπο ξεχωριστό. Μια μυστηριακή ατμόσφαιρα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!