Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Η «covid μακράς διαρκείας» πλήττει τον εγκέφαλο αλλά και πολλά όργανα του σώματος
[News]: Η «covid μακράς διαρκείας» πλήττει τον εγκέφαλο αλλά και πολλά όργανα του σώματος

[News]: Η «covid μακράς διαρκείας» πλήττει τον εγκέφαλο αλλά και πολλά όργανα του σώματος

«Αυτή η έρευνα σηματοδοτεί τις επιβλαβείς σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει η συνεχιζόμενη νόσηση »

Η λεγόμενη «COVID μακράς διαρκείας», η συνεχιζόμενη νόσηση μετά τη λοίμωξη από COVID-19, μπορεί να μην είναι ένα μόνο σύνδρομο, αλλά πιθανώς έως και τέσσερα, που προκαλούν σκαμπανεβάσματα συμπτωμάτων που προσβάλλουν όλα τα μέρη του σώματος και τον εγκέφαλο, όπως δήλωσαν σήμερα γιατροί.

Σε μια πρώτη έκθεσή του για την μακράς διάρκειας COVID-19, το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία (NIHR) της Βρετανίας σημειώνει ότι το πιο κοινό μοτίβο μεταξύ αυτών που νοσούν για μεγάλο χρονικό διάστημα από την COVID-19 -ορισμένοι από τους οποίους για επτά μήνες ή και περισσότερο- είναι ότι τα συμπτώματα εμφανίζονται σε ένα όργανο, όπως η καρδιά ή οι πνεύμονες, μόνον για να υποχωρήσουν από εκεί και να εμφανιστούν σε ένα άλλο όργανο του σώματος.

«Αυτή η έρευνα σηματοδοτεί τις επιβλαβείς σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις που έχει η συνεχιζόμενη νόσηση από COVID στις ζωές πολλών ανθρώπων» δήλωσε η δρ Ιλέιν Μάξγουελ, η οποία ηγήθηκε της μελέτης αυτής.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι παγκοσμίως δικτυώθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδικτυακά φόρα για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους από τη συνέχιση των συμπτωμάτων του νέου κορονοϊού. Ορισμένοι ονόμασαν την πάθησή τους «COVID μακράς διαρκείας».

Σύμφωνα με την ομάδα ασθενών στη Βρετανία LongCovidSOS, στοιχεία από την εφαρμογή ιχνηλάτησης συμπτωμάτων που αναπτύχθηκε από το King’s College του Λονδίνου, δείχνει ότι το 10% των ασθενών με COVID-19 εξακολουθεί να μην είναι καλά μετά το πέρας τριών εβδομάδων και έως και 5% μπορεί να συνεχίσει να ασθενεί για μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!