Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Χωρίς συστάσεις και γκρίζες ζώνες η έκθεση της Κομισιόν
[News]: Χωρίς συστάσεις και γκρίζες ζώνες η έκθεση της Κομισιόν

[News]: Χωρίς συστάσεις και γκρίζες ζώνες η έκθεση της Κομισιόν

Νέο πτωχευτικό πλαίσιο, εφαρμογή του σχεδίου Ηρακλής και αναπροσαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών τα αγκάθια της 6ης αξιολόγησης

Η αυλαία της 5ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας έπεσε μέσα στο Σαββατοκύριακο και τα φώτα στρέφονται τώρα στις Βρυξέλλες . Την Τετάρτη η Κομισιόν αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας και όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές η ελληνική πλευρά δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί.

Και αυτό γιατί η 5η έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας δεν συνδέεται με νέες εκταμιεύσεις κερδών από τα ελληνικά ομόλογα , αφετέρου δεν έχει τη βαρύτητα της 6ης που θα περιλαμβάνει την επικαιροποιημένη ανάλυση του χρέους (DSA) και είναι αυτή που θα «ξεκλειδώσει» την αλλαγή της χρήσης των SMPs και των ANFAs για δημόσιες/ιδιωτικές επενδύσεις – ίσως και για φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις.

Θα είναι μια έκθεση χωρίς συστάσεις, γωνίες και αιχμές για τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις, με εξαίρεση τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών και το νέο πτωχευτικό πλαίσιο. Ακόμη και για αυτά τα αγκάθια οι ευρωπαϊκοί τόνοι θα είναι χαμηλοί. Ωστόσο θα επισημαίνεται η ανάγκη τάχιστης αξιοποίησης του «Ηρακλή» από τις τράπεζες, ώστε να μειωθεί το στοκ των κόκκινων δανείων. Αναφορές θα υπάρχουν και για τον νέο πτωχευτικό κώδικα που θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Μαΐου 2020. Ωστόσο, επειδή το νέο πλαίσιο αποτελεί κεντρικό θέμα της επόμενης αξιολόγησης, το ενδιαφέρον συγκεντρώνει η 6η έκθεση των θεσμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!