Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Χατζηδάκης για Τουρκία: Η ειρήνη και η αποκλιμάκωση δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς
[News]: Χατζηδάκης για Τουρκία: Η ειρήνη και η αποκλιμάκωση δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς

[News]: Χατζηδάκης για Τουρκία: Η ειρήνη και η αποκλιμάκωση δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς

«Να κλείσουμε τα θέματα των θαλασσίων ζωνών σαν σύγχρονα κράτη και να προχωρήσουμε μπροστά με ειρήνη»

«Με τις συμφωνίες που κάναμε με την Ιταλία και την Αίγυπτο δείξαμε στην Τουρκία ποιος είναι ο πραγματικός δρόμος. Τους λέμε, δηλαδή, να έρθουν κι εκείνοι να συμφωνήσουμε, αντί να μένουμε στον 19ο αιώνα και να συνεχίζουμε μια πολιτική που δεν πάει πουθενά. Να κλείσουμε τα θέματα των θαλασσίων ζωνών σαν σύγχρονα κράτη και να προχωρήσουμε μπροστά με ειρήνη».

Αυτό επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, τονίζοντας ότι η ειρήνη και η αποκλιμάκωση της έντασης «δεν εξαρτώνται μόνο από εμάς».

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί ευνοϊκής για την Τουρκία συμφωνίας με την Αίγυπτο, ο ΥΠΕΝ διερωτήθηκε: «Εάν ίσχυαν οι ισχυρισμοί της αντιπολίτευσης, για ποιο λόγο εξερράγη η Τουρκία μετά την υπογραφή αυτής της συμφωνίας; Και για ποιο λόγο με αφορμή αυτή τη συμφωνία εντάθηκαν οι προκλήσεις;». Και προσέθεσε ότι με τη συμφωνία αυτή η χώρα μας έστειλε το μήνυμα στην Τουρκία ότι το Τουρκολιβυκό μνημόνιο εν τοις πράγμασι είναι άκυρο.

Σχετικά Tags
Κωστής Χατζηδάκης Τουρκία

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!