Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Χαρδαλιάς: Μόνος στόχος η διασφάλιση της δημόσιας υγείας τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα
[News]: Χαρδαλιάς: Μόνος στόχος η διασφάλιση της δημόσιας υγείας τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα

[News]: Χαρδαλιάς: Μόνος στόχος η διασφάλιση της δημόσιας υγείας τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα

«Καθοριστικός ο ρόλος της Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα»

«Με μόνο στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Ελλάδα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID 19 ήταν πλήρως εναρμονισμένα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τις αρχές της αναγκαιότητας και της αναλογικότητας, καθώς και τις συνταγματικές επιταγές στη χώρα μας».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, στη συνεδρίαση Υψηλού Επιπέδου της Επιτροπής για τη Δημοκρατία και τη Διακυβέρνηση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπό την ελληνική προεδρία.

Θέμα της συνεδρίασης ήταν «Η αντιμετώπιση του κοροναϊού στο πλαίσιο μίας Δημοκρατικής Διακυβέρνησης – Α Democratic Governance Response to COVID-19».

O κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος ήταν ο πρώτος ομιλητής, σημείωσε τον καθοριστικό ρόλο της Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κλήθηκε εξαρχής να αναλάβει τον γενικό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Στην ομιλία του επισήμανε το γεγονός ότι η κρίση της πανδημίας αποτελεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση για το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να προσφύγουν σε μέτρα που επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν ουσιωδώς την καθημερινότητα της ζωής των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!