Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Bρούτσης: Πότε και πώς θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ
[News]: Bρούτσης: Πότε και πώς θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ

[News]: Bρούτσης: Πότε και πώς θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Ποια είναι η διαδικασία και οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων

Διευκρινίσεις σχετικά με το πότε και με ποια διαδικασία θα γίνουν οι αιτήσεις για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ για όσους εργαζόμενους είναι σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο, έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι που θα λάβουν τα 800 ευρώ και η διαδικασία για την πληρωμή θα είναι ίδια με αυτή που ισχύει έως τώρα και χωρίζεται ως εξής:

  • 1η κατηγορία των κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή: Από 15/11 έως 24/11 οι επιχειρήσεις υποβάλλουν το έντυπο στην Εργάνη και μετά κουμπώνει η αίτηση των εργαζομένων
    Πληρωμές των από 27/11 έως 3/12
  • 2η κατηγορία πληττόμενες επιχειρήσεις: Οι αιτήσεις θα γίνονται από 15/11 – 7/12
    Η καταβολή των πληρωμών σταδιακά μέχρι τέλος Δεκεμβρίου

Παράλληλα, ο υπουργός ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πως είμαστε από τις χώρες με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τα μέτρα που πήραμε.

Σημειώνεται πως όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός όσοι εργαζόμενοι είναι σε καθεστώς αναστολής συμβάσεων εργασίας για Νοέμβριο θα λάβουν ενίσχυση 800 ευρώ αντί για 534 ευρώ, πέρα από το δώρο Χριστουγέννων. Στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος είναι σε αναστολή εργασίας τον μήνα ΝοέμβΡιο, η ημερήσια αποζημίωση του ανέρχεται στα 26,66 ευρώ για κάθε μέρα αναστολής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!