Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: «Body Worlds»: Άνοιξε τις πύλες της η συναρπαστική έκθεση με τα ανθρώπινα σώματα
[News]: «Body Worlds»: Άνοιξε τις πύλες της η συναρπαστική έκθεση με τα ανθρώπινα σώματα

[News]: «Body Worlds»: Άνοιξε τις πύλες της η συναρπαστική έκθεση με τα ανθρώπινα σώματα

Η έκθεση παρουσιάζει πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί μέσω «πλαστινοποίησης»

Στην Αθήνα βρίσκεται μία από τις πιο σπουδαίες και επιτυχημένες εκθέσεις που έχουν παρουσιαστεί διεθνώς, προσελκύοντας περισσότερους από 50 εκατομμύρια επισκέπτες σε πάνω από 140 πόλεις της Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και της Ευρώπης.

Ο λόγος για την έκθεση «Body Worlds», η οποία φιλοξενείται από τις 24 Σεπτεμβρίου στον «Ελληνικό Κόσμο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Ταύρος).

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, το «Body Worlds» παρουσιάζει πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί μέσω «πλαστινοποίησης», μίας μεθόδου διατήρησης του ιστού του σώματος, η οποία εφευρέθηκε τη δεκαετία του 1970.

Πρόκειται για το πνευματικό παιδί του Γκάντερ φον Χάγκενς, ενός γερμανού γιατρού, διάσημου για το πρωτοποριακό έργο του στη διατήρηση του σώματος, καθώς και τις βιντεοσκοπημένες αυτοψίες του. Ο Χάγκενς, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, αποκάλυψε ότι θέλει το σώμα του να πλαστινοποιηθεί και να προστεθεί στην έκθεση όταν πεθάνει.

Η ανατομία και η πλαστινοποίηση ενός ολόκληρου σώματος απαιτεί 1.500 ώρες εργασίας και συνήθως χρειάζεται τουλάχιστον ένα έτος για να ολοκληρωθεί.

Ο πρωταρχικός στόχος των δημιουργών της έκθεσης, Δρ. Αγγελίνα Γουάλεϊ και Δρ. Γκάντερ φον Χάγκενς, είναι η πρόληψη και η περίθαλψη της ανθρώπινης υγείας. Οι εκθέσεις «Body Worlds» σχεδιάστηκαν για να εκπαιδεύσουν το κοινό σχετικά με τις εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος και να δείξουν τις επιπτώσεις του υγιούς και ανθυγιεινού τρόπου ζωής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!