Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [News]: BMW i4: Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική gran coupé
[News]: BMW i4: Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική gran coupé

[News]: BMW i4: Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική gran coupé

Το 8θυρο όχημα με τους 544 ίππους και αυτονομία 510 χιλιομέτρων

Το νέο 4θυρο gran coupé της BMW, το i4, συνδυάζει την ευρυχωρία και πρακτικότητα με τις σπορ ικανότητες και αυτονομία που επιτρέπει μεγάλα ταξίδια με άνεση.

Η πολυτέλεια του συγκεκριμένου μοντέλου αντανακλάται στο υψηλό επίπεδο τεχνολογικής εξέλιξης του συστήματος κίνησης και του πλαισίου, στην καλαίσθητη εμφάνιση, στην ποιότητα υλικών – κατασκευής και στην μεγάλη γκάμα επιλογών εξατομίκευσης.

Επιπλέον, η νέα γενιά του συστήματος ελέγχου/λειτουργίας iDrive και οι καινοτομίες στον τομέα αυτοματοποιημένης οδήγησης και συστημάτων στάθμευσης προσθέτουν επιπλέον ελκυστικά στοιχεία για τον καταναλωτή.

Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας που δίνει έμφαση από την αρχή στις δυναμικές επιδόσεις, ενώ προσφέρει δυο εκδόσεις του μοντέλου θα διατίθενται με το λανσάρισμα, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης BMW M με σύστημα κίνησης μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Η i4 M50 χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα και έναν ακόμα πίσω προσφέροντας συνολική ισχύ συστήματος 544 ίππους, ενώ η αυτονομία του φτάνει τα 510 χλμ (WLTP). Η i4 eDrive40 συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 340 ίππων με κλασική πίσω κίνηση και η μέγιστη αυτονομία είναι 590 χλμ (WLTP).

Κατασκευή

Η i4 βασίστηκε από την αρχή σε μία ευέλικτη αρχιτεκτονική οχήματος, με στόχο ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Οι συμπαγείς μονάδες κίνησης έχουν ένα ελαστικό σαϊλεντμπλόκ έδρασης στα αντίστοιχα υποπλαίσια άξονα. Η εξαιρετικά λεπτή μπαταρία υψηλής τάσης έχει ύψος κυψέλης μόλις 110 mm, είναι τοποθετημένη χαμηλά στο πάτωμα του οχήματος και έχει σταθερή σύνδεση με ένα αλουμινένιο πάνελ και το υποπλαίσιο του εμπρός άξονα. Με κέντρο βάρους έως 53 χλστ χαμηλότερο από αυτό της Σειράς 3 Sedan, ομοιόμορφη κατανομή βάρους, ένα στρεπτικά άκαμπτο και ελαφρύ αμάξωμα, άριστη αεροδυναμική (Cd: 0.24), και επιπλέον ένα μακρύ μεταξόνιο και φαρδιά μετατρόχια δημιουργείται η σωστή συνταγή για τις σπορ επιδόσεις σε συνδυασμό με άνεση στις μεγάλες αποστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!