Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [News]: Αυγενάκης: Το φθινόπωρο οι εκλογές όλων των Ομοσπονδιών
[News]: Αυγενάκης: Το φθινόπωρο οι εκλογές όλων των Ομοσπονδιών

[News]: Αυγενάκης: Το φθινόπωρο οι εκλογές όλων των Ομοσπονδιών

Στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων» τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας

Όπως έκανε γνωστό το Υφυπουργείο Αθλητισμού, άμεσα θα έλθει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει την διεξαγωγή εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες το προσεχές φθινόπωρο. Κάτι που επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας το απόγευμα στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση του Υφυπουργείου:

  1. Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος. Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.
  2. Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας . Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη «Διακήρυξη Προθέσεων» με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.
  3. Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο «Μητρώο Αθλητικών Φορέων», το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σχετικά Tags
ΕΠΟ Λευτέρης Αυγενάκης

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!