Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Ασπίδα στους έφηβους ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού – Ανοίγει η πλατφόρμα
[News]: Ασπίδα στους έφηβους ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού – Ανοίγει η πλατφόρμα

[News]: Ασπίδα στους έφηβους ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού – Ανοίγει η πλατφόρμα

Από την Πέμπτη 15 Ιουλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τους νέους 15-17 ετών – «Η αποτελεσματικότητα εμβολίου είναι 95% για τα παιδιά»

Η Ελλάδα ακολουθεί τη φιλοσοφία και την πολιτική των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης και στη «μάχη» κατά του κορονοϊού μπαίνει ασπίδα ο εμβολιασμός για τους εφήβους . Από αύριο, Πέμπτη 15 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τα παιδιά 15-17 ετών, τα οποία θα εμβολιάζονται με το σκεύασμα της Pfizer, που είναι εγκεκριμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι γονείς ή οι κηδεμόνες θα μπορούν να μπαίνουν με τους κωδικούς Taxisnet στην πλατφόρμα https://emvolio.gov.gr/ για να κλείνουν τα ραντεβού. ¨Οπως έχει ανακοινωθεί θα πρέπει αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των γονέων ή των κηδεμόνων και ένας από αυτούς θα πρέπει να συνοδεύει τα παιδιά στο εμβολιαστικό κέντρο.

Δικαίωμα για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού θα έχουν όσα παιδιά έχουν γεννηθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2005.

«Αποτελεσματικότητα 95% για παιδιά 12-18 ετών»

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Αργύρης Τζουβελέκης, ο οποίος τόνισε ότι «η αποτελεσματικότητα των εμβολίων mRNA κατά του κορονοϊού φτάνει το 95% για παιδιά 12-18 ετών».

Παράλληλα τόνισε: «Θα αναγκαστούμε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες με το άνοιγμα των σχολείων για να μην υπάρξουν εστίες υπερμετάδοσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!