Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Η Αρκαδία έχει τη δική της… Αράχωβα και είναι εξίσου όμορφη
[News]: Η Αρκαδία έχει τη δική της… Αράχωβα και είναι εξίσου όμορφη

[News]: Η Αρκαδία έχει τη δική της… Αράχωβα και είναι εξίσου όμορφη

Ένα μικρό και γραφικό χωριό…

Όταν ακούς τη λέξη Αράχωβα, το μυαλό σου πηγαίνει (όπως και των περισσότερων) στην περίφημη Αράχωβα του Παρνασσού. Κι όμως όπως πιθανόν ήδη ξέρεις δεν είναι η μοναδική της Ελλάδας.

Αυτή τη φορά θα σου μιλήσουμε για μια άλλη, την τρίτη Αράχοβα της Ελλάδας η οποία βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αρκαδία. Μπορεί να είναι ένα μικρό και όχι τόσο τουριστικό χωριό αλλά αξίζει να το γνωρίσουμε. Όπως επίσης και να μάθουμε ποιες είναι τελικά αυτές οι… Αράχωβες.

Η όμορφη Αράχοβα της Ελλάδας που όμως βρίσκεται στην Πελοπόννησο

Η Αράχωβα της Γορτυνίας, λοιπόν, είναι ένα μικρό χωριό με πάνω κάτω 200 κατοίκους σε κοντινή απόσταση από τη Δημητσάνα. Χωρίζεται σε μαχαλάδες, όπως και πολλά χωριά της Ελλάδας και από κοιτώντας το από ψηλά θα δεις ότι είναι πνιγμένο μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Στην ουσία το ένα μέρος του οικισμού είναι χτισμένο στην πλαγιά του βουνού ενώ πιο χαμηλά και κοντά στο δρόμο, είναι ο άλλος μαχαλάς. Το παραδοσιακό αυτό χωριό αποτελεί ένα αληθινό ησυχαστήριο και μια κατάλληλη ευκαιρία να έρθεις κοντά στην φύση και την παράδοση.

Όπως κάθε χωριό που σέβεται τον εαυτό του, έχει την κεντρική παραδοσιακή πλατεία του ενώ το καμάρι του χωριού είναι αφενός η πετρόχτιστη αρχιτεκτονική και από την άλλη η εκκλησία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!