Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Η αρχή του τέλους του κοροναϊού και το παράδοξο του Καπιταλισμού
[News]: Η αρχή του τέλους του κοροναϊού και το παράδοξο του Καπιταλισμού

[News]: Η αρχή του τέλους του κοροναϊού και το παράδοξο του Καπιταλισμού

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο και το κόστος για τις παραγγελίες στην Ελλάδα

Του Μ.Φ.Ρετσινά

Διήρκησε μόνο για μία μέρα. Η ανακοίνωση της MODERNA για το νέο της εμβόλιο βασισμένο στην τεχνολογία messenger RNA έστειλε σύντομα την απόδοση των τιμών της μετοχής της πάνω από εκείνη της TESLA για φέτος. Ωστόσο, την Τρίτη η μετοχή της TESLA επανέκτησε τη θέση της ως ηγέτιδα στην αποκόμιση υπεραξιών με απόδοση περισσότερο από 500% για το έτος, μετά την είδηση ότι η επιτροπή του S&P 500 αποφάσισε να τη συμπεριλάβει στο χρηματιστηριακό της δείκτη.

Οι επενδυτές αμέσως προκατέλαβαν τις κεφαλαιακές τοποθετήσεις από επενδυτικά κεφάλαια (funds )με 11 τρισεκατομμύρια δολάρια υπό διαχείριση. Τα funds θα πρέπει να συμπεριλάβουν μελλοντικά τη TESLA στα μετοχικά καλάθια τους που παρακολουθούν την τιμή του δείκτη S&P 500. Ως αποτέλεσμα, η TESLA κέρδισε σε μια μέρα περισσότερο από ολόκληρη την κεφαλαιοποίηση της MODERNA αξίας 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμπερίληψη της TESLA στο δείκτη των 500 μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιριών της Αμερικής θα προσθέσει στον τελευταίο αξία 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό μπορεί να αναγκάσει την επιτροπή να εισάγει τη TESLA τμηματικά για να αποφύγει την αδιάκριτη πώληση άλλων μετοχών προς επανεπένδυση στην TESLA.

Η MODERNA ,το όνομά της οποίας προέρχεται από το messenger RNA, παρουσίασε τη Δευτέρα ένα καλύτερο εμβόλιο από ότι αναμενόταν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!