Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Aποζημίωση σε ασφαλισμένη που περίμενε 4 χρόνια να εκδοθεί η σύνταξή της
[News]: Aποζημίωση σε ασφαλισμένη που περίμενε 4 χρόνια να εκδοθεί η σύνταξή της

[News]: Aποζημίωση σε ασφαλισμένη που περίμενε 4 χρόνια να εκδοθεί η σύνταξή της

Η πλευρά του ΕΦΚΑ ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες

To Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε ασφαλισμένη, η οποία είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη με αφορμή την καθυστέρηση στην έκδοση της σύνταξης της και της επιδίκασε αποζημίωση ύψους περίπου 4.350 ευρώ.

Στην αγωγή της η συνταξιούχος υποστηρίζει, ότι πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του e-ΕΦΚΑ ήταν η αιτία να χάσει τμήμα από τη σύνταξή της κατά το χρονικό διάστημα από 9-10-2010 έως 31-8-2012. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει, αν και δικαιούταν να εισπράττει τη σύνταξή της από τον Οκτώβριο του 2010, λόγω του υπολογισμού του χρόνου της διαδοχικής ασφάλισής της στον εναγόμενο ασφαλιστικό φορέα αυτό έγινε με καθυστέρηση που ξεπέρασε τα 4 χρόνια. Από την πλευρά του, ο ΕΦΚΑ υποστήριξε ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες και βεβαιώθηκε ο ορθός χρόνος ασφάλισής της.

Το δικαστήριο με την πρωτόδικη απόφαση του (1806/2021) αποφάνθηκε ότι «μπορεί να στοιχειοθετηθεί αστική ευθύνη του ασφαλιστικού οργανισμού, εφόσον η καθυστέρηση αυτή συνδέεται αιτιωδώς με τη ζημία που υπέστη ο ασφαλισμένος» και σημειώνει στο σκεπτικό του πως «Το προαναφερθέν χρονικό διάστημα που μεσολάβησε συνεκτιμώντας την πολυπλοκότητα της υπόθεσης, ενόψει του ότι απαιτήθηκε η διενέργεια επιμέρους ελέγχων σε τρία διαφορετικά υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜ , υπερβαίνει το εύλογο εντός του οποίου όφειλε το εναγόμενο να διεκπεραιώσει την απαίτηση της ενάγουσας».

Σχετικά Tags
e-ΕΦΚΑ σύνταξη Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!