Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Από ποιες χώρες προέρχονται όσοι ζητούν μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή
[News]: Από ποιες χώρες προέρχονται όσοι ζητούν μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή

[News]: Από ποιες χώρες προέρχονται όσοι ζητούν μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή

Ποια εικόνα παρουσιάζουν οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές

Στατιστικά στοιχεία για τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου , στα οποία συμπεριλαμβάνονται και εκείνη που αφορούν στη μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή.

Σε ό,τι αφορά τη μόνιμη άδεια διαμονής επενδυτή, η κύρια χώρα προέλευσης των επενδυτών στην Ελλάδα είναι η Κίνα (70,5%) και ακολουθούν η Τουρκία (6,2%) και η Ρωσία (5,5%). Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο, κατά την περίοδο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό σημειώθηκε αύξηση των αιτήσεων αλλά και του αριθμού των μόνιμων αδειών επενδυτών και των μελών της οικογένειάς τους (αρχικές και ανανεώσεις), που ανέρχονται σε 28.675. Εξάλλου, συνολικά οι άδειες διαμονής πολιτών τρίτων χωρών σημείωσαν αύξηση κατά 25,1% τον Ιούνιο του 2021 σε σχέση με πριν έναν χρόνο.

Αυξήθηκαν τον Ιούνιο του 2021 οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές

Μειωμένες κατά 63% παρουσιάζονται οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές στις αφίξεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2020. Ωστόσο, οι ροές για τον Ιούνιο του 2021 σημείωσαν αύξηση κατά 38% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020. Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίσης, το πρώτο εξάμηνο του 2021 καταγράφεται θετικό ισοζύγιο αναχωρήσεων-αφίξεων, καθώς 6.003 άτομα αναχώρησαν με προορισμό είτε την Ευρώπη είτε τρίτες χώρες, ενώ αφίχθηκαν 3.606.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!