Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Αντιμετωπίστε τη νοσογόνο παχυσαρκία με τη βαριατρική χειρουργική
[News]: Αντιμετωπίστε τη νοσογόνο παχυσαρκία με τη βαριατρική χειρουργική

[News]: Αντιμετωπίστε τη νοσογόνο παχυσαρκία με τη βαριατρική χειρουργική

Ο Γρηγόρης Τσιώτος, Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής, Mayo Clinic μάς ενημερώνει για όλα

Η Νοσογόνος Παχυσαρκία, αν και λανθασμένα εκλαμβάνεται από τους ασθενείς πρωτίστως ως αισθητικό πρόβλημα συνιστά μια πραγματική νόσο, η οποία μπορεί να έχει βλαβερές συνέπειες για τη ζωή των ασθενών.

Ωστόσο, η σύγχρονη βαριατρική χειρουργική υπόσχεται τη ριζική θεραπεία του προβλήματος, απομακρύνοντας τον κίνδυνο δυνητικά σοβαρών επιπλοκών για την υγεία και επαναφέροντας την ποιότητα ζωής σε εκατοντάδες ασθενείς. Ποιοι είναι όμως, οι ασθενείς που πληρούν τα κριτήρια χειρουργικής αντιμετώπισης της Νοσογόνου Παχυσαρκίας και ποιες είναι οι πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες χειρουργικές τεχνικές;

Τα κριτήρια βάσει των οποίων προκρίνεται η χειρουργική θεραπεία της Νοσογόνου Παχυσαρκίας

Μόνο με αντικειμενικά κριτήρια μπορεί ένας χειρουργός να συμβουλεύσει με υπευθυνότητα τους ασθενείς. Αυτά τα κριτήρια θεσπίστηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (National Institute of Health-NIH) των ΗΠΑ το 1996, μετά από πολυετείς μελέτες χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίες απέδειξαν ότι όταν ο Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι πάνω από 40, τότε μειώνονται σημαντικά τα χρόνια της ζωής, πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη, εμφράγματος, εγκεφαλικού, γυναικολογικών καρκίνων (μαστού, ωοθήκης, μήτρας) και καρκίνου παχέος εντέρου, εμφανίζεται διαβήτης και υπέρταση. Για τους λόγους αυτούς, από το 1996 οι καθοδηγητικές γραμμές (medical guidelines) από όλους τους ιατρικούς συλλόγους και τις επιστημονικές εταιρίες στις ΗΠΑ και διεθνώς συνιστούν εγχείρηση σε όλους τους ασθενείς με ΔΜΣ πάνω από 40, καθώς και σε εκείνους με ΔΜΣ πάνω από 35, όταν ήδη συνυπάρχει τουλάχιστον μία επιπλοκή της παχυσαρκίας (διαβήτης, υψηλή χοληστερίνη, υπέρταση, υπνική άπνοια).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!