Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Σε ανοδική τροχιά η αγορά ακινήτων – Τι θα γίνει με τις γονικές παροχές
[News]: Σε ανοδική τροχιά η αγορά ακινήτων – Τι θα γίνει με τις γονικές παροχές

[News]: Σε ανοδική τροχιά η αγορά ακινήτων – Τι θα γίνει με τις γονικές παροχές

Ποια ηλικιακή ομάδα θα έχει το μεγαλύτερο κέρδος – Τον αντίκτυπο στην οικονομία εκτιμούν οι ειδικοί

Με την αγορά ακινήτων να βρίσκεται πλέον σε ένα κομβικό σημείο, έχοντας αφήσει μια δεκαετία κρίσης, η εξαγγελία για την κατάργηση της φόρου γονικής παροχής μέχρι το ποσό των 800.000 ευρώ αποτελεί μια ακόμη είδηση που αναμένεται να έχει επιπτώσεις στον νευραλγικό αυτό της ελληνικής οικονομίας.

Ένας τομέας που με την προϋπόθεση του οριστικού ελέγχου της πανδημίας και την πλήρη απελευθέρωση των δραστηριοτήτων και της κινητικότητας των πολιτών, σύμφωνα με εκτιμήσεις του τμήματος Αναλύσεων της Τράπεζας Πειραιώς που διατύπωσε την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής οικονομολόγος Ηλίας Λεκκός, αναμένεται να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση της αγοράς. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.ωΛεκκός καταγράφεται ήδη αύξηση της ζήτησης και κατ’ επέκταση αύξηση των τιμών των ακινήτων σε όλη την επικράτεια.

Η συντήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα από την ΕΚΤ, η μεγάλη ρευστότητα που διαθέτουν οι Ελληνικές Τράπεζες και η πρόθεση τους για ισχυρή πιστωτική επέκταση, ευνοούν το δανεισμό αναφορικά με την αγορά κατοικίας, επισήμανε.

«Οι νέοι θα μπορέσουν ευκολότερα να αυτονομηθούν οικονομικά»

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς, βλέποντας το ζήτημα των εξαγγελιών για τις γονικές παροχές από μια ευρύτερη σκοπιά, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, που αντί να τελειώσει με την ανάκαμψη συνεχίστηκε με τη δίνη της πανδημίας, προκάλεσε βαθιές πληγές όχι μόνον στην οικονομία της χώρας μας, την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ανοικοδόμηση και το στεγαστικό, αλλά κυρίως στην κοινωνία της».

«Ένα από τα μεγαλύτερα θύματά της ήταν η ιδιωτική ακίνητη περιουσία, ή μάλλον ορθότερα οι άνθρωποι που τον καρπό του μόχθου και της αποταμίευσής τους τον κατηύθυναν στην απόκτηση ακινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!