Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Άνοιγμα σχολείων: Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια- Το παράδειγμα της Σουηδίας
[News]: Άνοιγμα σχολείων: Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια- Το παράδειγμα της Σουηδίας

[News]: Άνοιγμα σχολείων: Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια- Το παράδειγμα της Σουηδίας

«Όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων», ξεκαθαρίζει ο υφ. Παιδείας Άγγελος Συρίγος

«Τα σχολεία έκλεισαν λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε με τους γονείς. Για αυτό τώρα θα λειτουργήσουν με ωράριο που θα επιτρέπει οι μαθητές να βγαίνουν κατά ομάδες, ώστε να μην παρατηρείται αυτό το φαινόμενο», εξήγησε ο νέος υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Στη συνέχεια μάλιστα αναφέρθηκε στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, ξεκαθαρίζοντας ότι «Όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Δεν είναι σωστό εμείς να προτρέξουμε. Υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα ιδίως με τα παιδιά της Γ’ Λυκείου , αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Αντιλαμβάνομαι ότι προτεραιότητα της επιτροπής είναι να δει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και εξετάζει συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. Είναι μια διαρκής διαδικασία. Έχουμε ένα φυσικό φαινόμενο που διαρκώς εξελίσσεται και πρέπει να προσαρμόζεις την άμυνά σου ανάλογα με αυτό που βλέπεις».

Αναφορικά με τα τεστ που ζητούν παιδιά και δάσκαλοι πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα, ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι «Υπάρχει ένα ολόκληρο πρόγραμμα που καλό είναι να προχωρήσουμε και να αγκαλιάσουμε όσο πιο γρήγορα, που προβλέπει δωρεάν τεστ για όλους όσους προσέρχονται. Θέλουμε να υπάρχει πολύς κόσμος που θα το παρακολουθεί. Λειτουργεί ήδη το πρόγραμμα».

Ο κ. Συρίγος μίλησε επίσης για το παράδειγμα της Σουηδίας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων:

«Ότι βασικό βήμα για την επιστροφή σε μια κανονικότητα είναι το άνοιγμα των σχολείων, είναι κάτι αυτονόητο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!