Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Ανάπτυξη 3,3% «βλέπει» το ΔΝΤ για φέτος – Ποια η πρόβλεψη για το 2022
[News]: Ανάπτυξη 3,3% «βλέπει» το ΔΝΤ για φέτος – Ποια η πρόβλεψη για το 2022

[News]: Ανάπτυξη 3,3% «βλέπει» το ΔΝΤ για φέτος – Ποια η πρόβλεψη για το 2022

Ευελιξία στην αγορά εργασίας συνιστά το Ταμείο

Ως γρήγορη και προληπτική χαρακτηρίζει την αντίδραση της Ελλάδας στην πανδημία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ ), επισημαίνοντας ότι η χώρα έδειξε ανθεκτικότητα στην αντιμετώπισή της.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ανακοίνωση με τα συμπεράσματα της αποστολής του ΔΝΤ στην Αθήνα -στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του άρθρου IV και της τρίτης μετά το πρόγραμμα αξιολόγησης- τα στελέχη του Ταμείου προβλέπουν ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 3,3% για φέτος και 5,4% για το 2022.

Το Ταμείο σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε 8,2% το 2020, λιγότερο από το αναμενόμενο δεδομένου του υψηλού βαθμού εξάρτησής της από τον τουρισμό . «Η κυβέρνηση παρείχε δημοσιονομική στήριξη μέσω του προϋπολογισμού που ήταν από τις μεγαλύτερες στην Ευρωζώνη, η οποία απέτρεψε μία έξαρση της πίεσης στις επιχειρήσεις και κράτησε τους εργαζόμενους στην αγορά εργασίας, αν και η απασχόληση των νέων και των μερικώς απασχολούμενων μειώθηκε πολύ», αναφέρει.

ΔΝΤ: Ποιοι είναι οι βασικοί μοχλοί της ανάκαμψης

Βασικοί μοχλοί της ανάκαμψης, αναφέρουν τα στελέχη του Ταμείου, θα είναι οι επενδύσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, η ανεκπλήρωτη την περίοδο της πανδημίας κατανάλωση που θα χρηματοδοτηθεί από τις καταθέσεις και η επανέναρξη του τουρισμού. Η μόνιμη απώλεια παραγωγής από την πανδημία προβλέπεται να φθάσει το 3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!