Τρίτη, 7 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση κατά της διαφθοράς για την Ελλάδα
[News]: Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση κατά της διαφθοράς για την Ελλάδα

[News]: Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση κατά της διαφθοράς για την Ελλάδα

Οι επιδόσεις της χώρας μας σύμφωνα με την Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO).

Την ετήσια έκθεση της για την πρόοδο που έχουν σημειώσει τα κράτη στην καταπολέμηση της διαφθοράς, παρουσίασε σήμερα η Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης (GRECO).

H Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς κάλεσε τις κυβερνήσεις να ενεργούν με υποδειγματικό τρόπο σεβόμενοι τα μέτρα κατά της διαφθοράς και τα πρότυπα διαφάνειας. Η έκθεση που παρουσιάστηκε σήμερα σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, εξετάζει κατά πόσο έχουν ληφθεί μέτρα από τα κράτη και έχουν εφαρμοστεί οι συστάσεις που έχει κάνει η GRECO για να καταπολεμηθεί η διαφθορά σχετικά με τους βουλευτές, δικαστές και εισαγγελείς, καθώς επίσης και τις κεντρικές κυβερνήσεις, αλλά και τις αρχές επιβολής του νόμου.

Σύμφωνα με την έκθεση, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, η Ελλάδα είχε εφαρμόσει πλήρως 6 από τις 25 συστάσεις (το 24% δηλαδή) που είχαν εκδοθεί από την Ομάδα Κρατών κατά της Διαφθοράς. Εννέα συστάσεις έχουν εφαρμοστεί μερικώς (36%), ενώ 10 δεν έχουν εφαρμοστεί καθόλου (40%). Για το λόγο αυτό συγκαταλέγεται στις χώρες εκείνες που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό συστάσεων που δεν έχουν εφαρμοστεί καθόλου ή έχουν εφαρμοστεί μερικώς.

Η Τουρκία είναι η χώρα με τις περισσότερες συστάσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί ή έχουν εφαρμοστεί μερικώς (33).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!