Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες για τις ζημιές από τον παγετό
[News]: Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες για τις ζημιές από τον παγετό

[News]: Άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες για τις ζημιές από τον παγετό

Θα τους δοθεί αρχικά το 40% σύμφωνα με την τροπολογία του κατατέθηκε στη Βουλή

Με την άμεση καταβολή του 40% ξεκινά η καταβολή των αποζημιώσεων για τους πληγέντες αγρότες από τον παγετό την Άνοιξη του 2021. Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό και προβλέπει αποζημίωση έως το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε καθώς και η προκαταβολή του 40% της ζημιάς.

Επίσης προβλέπεται η δυνατότητα είσπραξης προκαταβολής μέχρι ποσοστού 40% για τους παραγωγούς που οι καλλιέργειές τους ήταν σε προανθικό στάδιο. Το όριο ανά δικαιούχο αυξάνεται από 70.000 ευρώ σε 140.000 για τα προϊόντα εκείνα που καλλιεργούνται σε δύο περιόδους εντός του ίδιου έτους (εαρινή και φθινοπωρινή), ποσό που δύναται να τριπλασιασθεί για συγκεκριμένες ζημίες, μεταξύ των οποίων και ο παγετός.

Συγκεκριμένα η τροπολογία για τις αποζημιώσεις των παραγωγών που επλήγησαν από τον παγετό έχει ως εξής:

«1. Ειδικά για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε αγροτικές καλλιέργειες από τον «Παγετό ‘Ανοιξη 2021» από την 15η.2.2021 έως και την 20η.4.2021 σε διαδοχικές χρονικές περιόδους, λόγω της μοναδικής φύσης του στις Περιφέρειες της χώρας και στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων τους, ισχύουν τα εξής:

α) Το ανώτατο ετήσιο όριο αποζημίωσης ανά αγροτεμάχιο δύναται να ανέρχεται έως το 100% της ασφαλιζόμενης αξίας της παραγωγής του αγροτεμαχίου που ζημιώθηκε, κατά παρέκκλιση των παρ. 5 και 6 του άρθρου 6 του ν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!