Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Σε άλλες δύο εκδόσεις ομολόγων συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Ελλάδα
[News]: Σε άλλες δύο εκδόσεις ομολόγων συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Ελλάδα

[News]: Σε άλλες δύο εκδόσεις ομολόγων συνολικού ύψους 4 δισ. ευρώ θα προχωρήσει η Ελλάδα

Δημιουργείται απόθεμα ασφαλείας 30 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία μέχρι το τέλος του έτους

Το Δημόσιο αντλώντας από τις αγορές άλλα 4 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2020, θα κλείσει τη χρονιά με διαθέσιμα 30 δισ. ευρώ στα κρατικά ταμεία, διατηρώντας έτσι επαρκείς πόρους, προκειμένου ν΄ αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία.

Την αποκάλυψη για την προσφυγή στις αγορές προκειμένου το Δημόσιο να δανειστεί άλλα 4 δισ. ευρώ έως το τέλος της χρονιάς, έκανε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να αναπροσαρμόζει τη δανειακή του στρατηγική για φέτος, αυξάνοντας αφενός τις εκδόσεις των Εντόκων Γραμματίων, εγκαταλείποντας αφετέρου την ιδέα μίας ακόμη πρόωρης εξόφλησης μέρους του χρέους της χώρας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους της Ελλάδας (ΟΔΔΗΧ ) σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις αγορές ομόλογων , προχωρώντας σε δύο ακόμη εκδόσεις ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους. Ηδη εντός του 2020 το Δημόσιο έχει αντλήσει από τις αγορές 4,5 δισ. ευρώ. Εκδίδοντας το Φεβρουάριο 15ετή ομόλογα ύψους 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 1,88%, ενώ άλλα 2 δισ. ευρώ συγκέντρωσε τον Απρίλιο με την έκδοση των 7ετών ομολόγων με επιτόκιο 2%.

Επιπλέον, υπό το φως των αυξημένων δανειακών αναγκών τα δημοσιονομικά μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κοροναϊού, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους φέρεται ότι

α) θα εγκαταλείψει έναν προηγούμενο στόχο μείωσης του αποθέματος των Εντόκων Γραμματίων κατά 5 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!