Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [News]: Τι αλλάζει με το επίδομα θέρμανσης – Ανοίγει η βεντάλια των δικαιούχων
[News]: Τι αλλάζει με το επίδομα θέρμανσης – Ανοίγει η βεντάλια των δικαιούχων

[News]: Τι αλλάζει με το επίδομα θέρμανσης – Ανοίγει η βεντάλια των δικαιούχων

Τις επόμενες ημέρες οι ανακοινώσεις από την κυβέρνηση

Αλλαγές στη διαδικασία για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2020-2021 φέρνει η κυβέρνησης.

Την ερχόμενη εβδομάδα το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ανοίξει τη βεντάλια των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης δίνοντας για πρώτη φορά επίδομα σε ευάλωτα νοικοκυριά που καταναλώνουν για θέρμανση όχι μόνο πετρέλαιο αλλά και φυσικό αέριο.

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται το σενάριο επέκτασης της επιδότησης σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούν καυσόξυλα ή πέλλετ.

Το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη με την τιμή διάθεσης να βρίσκεται κάτω από τα 80 λεπτά το λίτρο αλλά η ζήτηση βρίσκεται στο ναδίρ αφού τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν φουλάρει τις δεξαμενές από τον περασμένο Μάιο, που είχε παραταθεί η περίοδος διάθεσής του και η η τιμή του είχε βρεθεί σε πρωτόγνωρα χαμηλά επίπεδα λόγω της κατάρρευσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να διευρύνει φέτος τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης.

Η επιδότηση φέτος και των νοικοκυριών που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και χρησιμοποιούν για θέρμανση φυσικό αέριο θεωρείται δεδομένη, ενώ υπάρχουν σκέψεις για επιδότηση και όσων χρησιμοποιούν άλλες μορφές θέρμανσης. Ειδικά για τη θέρμανση με ξύλα και πέλλετ, εξετάζεται να υπάρχει «ρήτρα μη επιβάρυνσης του περιβάλλοντος». Δηλαδή, δεν θα επιδοτούνται όσοι καταναλώνουν ξύλα στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ) αλλά θα ενισχύονται όσοι χρησιμοποιούν καυσόξυλα στις αγροτικές και ορεινές περιοχές εκτός πόλεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!