Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Αλλάζει η αμερικανική πολιτική στην Μέση Ανατολή ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν
[News]: Αλλάζει η αμερικανική πολιτική στην Μέση Ανατολή ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν

[News]: Αλλάζει η αμερικανική πολιτική στην Μέση Ανατολή ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν

Η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα και οι άλλοι ευνοημένοι της πολιτικής Τραμπ

Συνολική αναθεώρηση της αμερικανικής πολιτικής στην Μέση Ανατολή ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν , με την επανεξέταση της στρατιωτικής υποστήριξης προς τις μοναρχίες του Κόλπου και για εκπεφρασμένη πρόθεση για την υπό όρους επανάληψη του διαλόγου με το Ιράν, η οποία «θα πάρει κάποιον χρόνο».

Το μέλλον της διεθνούς συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η οποία τορπιλίσθηκε από την κυβέρνηση Τραμπ, αποτελεί μία από τις πλέον πιεστικές προτεραιότητες στην διεθνή σκηνή. Εξάλλου, ο Τζο Μπάιντεν θεωρεί ότι η διάσωση της συμφωνίας για να αποφευχθεί η εμφάνιση του Ιράν ως πυρηνικής δύναμης αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Ομως, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν έθεσε όρους.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είπε ξεκάθαρα ότι, αν το Ιράν τηρήσει και πάλι πλήρως τις δεσμεύσεις του» βάσει της συμφωνίας του 2015, «οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πράξουν το ίδιο», δήλωσε χθες κατά την διάρκεια της πρώτης του συνέντευξης Τύπου όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Το Ιράν έχει σταματήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την πυρηνική συμφωνία σε διάφορα μέτωπα. Θα πάρει κάποιον χρόνο, εάν λάβει αυτήν την απόφαση, να επιστρέψει στην τήρηση των δεσμεύσεων και θα χρειασθεί επίσης χρόνος ώστε να μπορέσουμε να αποτιμήσουμε αν τηρεί τις υποχρεώσεις του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!