Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Άλλαξε ο νόμος για να ευνοηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας
[News]: Άλλαξε ο νόμος για να ευνοηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας

[News]: Άλλαξε ο νόμος για να ευνοηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας

Ξεκινάει εισαγγελική έρευνα για τη μετατροπή της δωροδοκίας δημοσίου λειτουργού από κακούργημα σε πλημμέλημα

Ανοίγει η αυλαία της εισαγγελικής έρευνας με αφορμή τις νεότερες καταγγελίες του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή ότι υπήρξε σκοπιμότητα πίσω από την ρύθμιση μετατροπής του αδικήματος της δωροδοκίας δημοσίου λειτουργού από κακούργημα σε πλημμέλημα που ψηφίστηκε επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών να ανασύρει από το αρχείο τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί σηματοδοτεί έναν νέο κύκλο ερευνών, ο οποίος θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες με την κατάθεση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης που αναμένεται να κληθεί να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και γεγονότα.

«Έχω υπόψιν μου συγκεκριμένες υποθέσεις και αν με καλέσει οποιαδήποτε δημόσια αρχή ή η δικαιοσύνη είμαι έτοιμος να καταθέσω. Εάν κληθώ θα τα πω αυτά τα οποία γνωρίζω, θα τα καταθέσω» έχει δηλώσει κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης του ο κ. Κοντονής , προσθέτοντας: «Είχα πει ότι δεν θέλω να συνδέσω το όνομά μου με αυτή την νομοθετική ρύθμιση και πίστευα πως είναι αδιανόητο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε να κάνει κάθαρση να φέρνει αυτή την νομοθετική ρύθμιση με αποτέλεσμα πολλές υποθέσεις να τεθούν στο αρχείο.

Υπήρξαν δίκες κατά την προεκλογική περίοδο που ήταν να γίνουν και ετέθησαν στο αρχείο. Γι’ αυτό και είχα ζητήσει ο κώδικας να εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβριο ή από τον Ιανουάριο ώστε να δοθεί ο χρόνος στην όποια κυβέρνηση να πράξει τις αναγκαίες διορθώσεις και να έχει και το βάρος αυτών των επιλογών».

Στόχος της έρευνας, η οποία ξεκινά με αφορμή τις σοβαρές καταγγελίες αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, είναι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!