Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Αλεξανδρούπολη: Δηλητηρίασαν και σκότωσαν 2 μαυρόγυπες
[News]: Αλεξανδρούπολη: Δηλητηρίασαν και σκότωσαν 2 μαυρόγυπες

[News]: Αλεξανδρούπολη: Δηλητηρίασαν και σκότωσαν 2 μαυρόγυπες

Μαζί με άλλα 2 άγρια ζώα κοντά στην περιοχή της Δαδιάς

Κάποιοι ασυνείδητοι αποφάσισαν να δηλητηριάσουν άγρια ζώα στην Αλεξανδρούπολη. Σε κατανάλωση πειραγμένων δολωμάτων αποδίδεται ο θάνατος δύο μαυρόγυπων, ενός στικταετού και μίας αγριόγατας, που εντοπίστηκαν νεκρά το Σαββατοκύριακο σε αγροδασική περιοχή μεταξύ Κορνοφωλιάς και Δαδιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς, Λευκίμης, Σουφλίου, αναφέρεται ότι «ο εντοπισμός των δύο μαυρόγυπων έγινε χάρη στον δορυφορικό πομπό που έφερε το ένα από τα δύο πουλιά, ενώ στη συνέχεια η μονάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων, με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, εντόπισε τον στικταετό και την αγριόγατα καθώς και ένα σημείο με πολλά νεκρά έντομα και τρίχες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα «τεράστιο πλήγμα» για τον απειλούμενο πληθυσμό του μαυρόγυπα , καθώς τα δύο νεκρά πουλιά φώλιαζαν σε διαφορετικές φωλιές, με αποτέλεσμα να χαθούν δύο ζευγάρια από τα μόλις 30-35 που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή. Ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Κώστας Ποϊραζίδης χαρακτηρίζει αδιανόητο το να καταγράφονται ακόμη τέτοια περιστατικά και μάλιστα εντός του Εθνικού Πάρκου, μετά από δεκαετίες προσπαθειών για την ανάκαμψη του μοναδικού πληθυσμού μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.

Την αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί συντονισμένα «η μάστιγα αυτή που πλήττει την ελληνική φύση εδώ και δεκαετίες με ανεπανόρθωτες συνέπειες», με κατάλληλη διαχείριση, αποφασιστικότητα και εφαρμογή της νομοθεσίας για τις παράνομες δραστηριότητες στην ύπαιθρο, επισημαίνει η υπεύθυνη του προγράμματος Έβρου του WWF Ελλάς, Δώρα Σκαρτσή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!