Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Ακροκόρινθος: Ο άγνωστος επιβλητικός βράχος και η ιστορία του
[News]: Ακροκόρινθος: Ο άγνωστος επιβλητικός βράχος και η ιστορία του

[News]: Ακροκόρινθος: Ο άγνωστος επιβλητικός βράχος και η ιστορία του

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά

Ο Ακροκόρινθος, στην πραγματικά αποτελεί έναν απότομο βράχο που έχει ύψος περίπου 570 μέτρα.

Θα τον δεις να δεσπόζει κοντά στην πεδιάδα της Κορίνθου και οι εικόνες από ψηλά είναι άκρως εντυπωσιακές, όπως παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα exploringgreece.tv . Στους βόρειους πρόποδές του ήταν χτισμένη η Αρχαία Κόρινθος. Διαθέτει μια ομολογουμένως ιδιαίτερη μορφολογία. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο χρησιμοποιήθηκε ήδη από τα αρχαία χρόνια ως σκοπιά. Κατέληξε δε να είναι ένα κάστρο-φρούριο αποτελώντας το σημείο από το οποίο και εποπτευόταν κάθε τυχόν επιδρομή από την Στερεά Ελλάδα ή ακόμη και από από τη θάλασσα. Οι αγωνιστές του 1821 συνήθιζαν να το αποκαλούν Ακρόκορθο και Κόρινθο Κόρθο.

Τι λέει ο μύθος και τι η ιστορία

Λέει, λοιπόν, ο μύθος ότι ο πρώτος ιδιοκτήτης της περιοχής ήταν ο μυθικός βασιλιάς της Κορίνθου ο Βελλεροφόντης. Αυτός λοιπόν αφιέρωσε το χώρο στον θεό Ήλιο. Όλες τις εκτάσεις που βρίσκονται κάτω από τον Ακροκόρινθο τις παραχώρησε ο ίδιος στον γιο του Αιήτη. Ωστόσο, τον Ακροκόρινθο που ήταν το προνομιούχο σημείο της περιοχής αποφάσισε να τον κάνει δώρο στην θεά Αφροδίτη. Ωστόσο η Αφροδίτη προτίμησε τον Όλυμπο.

Και συνεχίζει ο μύθος ότι προς τιμήν της θεάς, έχτισε η Μήδεια ένα ναό στη κορυφή του Ακροκορίνθου. Και μπορεί να είναι ένα απλό και πολύ ταπεινό κτίσμα αλλά μόνο για λίγο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!