Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [News]: Ακάρ: Είμαστε υπέρ του διαλόγου, όμως δεν θα υποκύψουμε σε τετελεσμένα
[News]: Ακάρ: Είμαστε υπέρ του διαλόγου, όμως δεν θα υποκύψουμε σε τετελεσμένα

[News]: Ακάρ: Είμαστε υπέρ του διαλόγου, όμως δεν θα υποκύψουμε σε τετελεσμένα

Προκλητικός ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας καλεί την Ελλάδα σε συνομιλίες απειλώντας παράλληλα με τη στρατιωτική ισχύ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ , ο οποίος μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη, κάλεσε την Ελλάδα να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, τονίζοντας ωστόσο, ότι η Τουρκία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα από την άλλη πλευρά.

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης, του διαλόγου, των πολιτικών λύσεων, των συνομιλιών και των συναντήσεων. Να γίνουν οι διερευνητικές συνομιλίες, να γίνουν οι συνομιλίες στο ΝΑΤΟ και επίσης να γίνει και η τέταρτη συνάντηση, που ξεκινήσαμε για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, δύο συναντήσεις εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και μία στην Άγκυρα. Ας μιλήσουμε, ας λύσουμε τα προβλήματα μιλώντας. Από την άλλη πλευρά, όλοι θα πρέπει να έχουν αντιληφθεί και κατανοήσει ότι δεν θα υποκύψουμε μπροστά σε τετελεσμένα, εξαναγκασμούς ή πιέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά σε τηλεδιάσκεψη με διοικητές από τη Λιβύη, το Αφγανιστάν και τα κατεχόμενα της Κύπρου σχετικά με τις κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες το τελευταίο διάστημα.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διάγουν μια πολυάσχολη περίοδο. Εκπληρώσατε τα καθήκοντα που σας ανατέθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Σας συγχαίρω όλους. Ελπίζω από τώρα και στο εξής, να εκπληρώσουμε και τα υπόλοιπα καθήκοντα που μας έχουν ανατεθεί, με την ίδια σοβαρότητα και ειλικρίνεια, με διάλογο και συντονισμό» είπε ο κ. Ακάρ και πρόσθεσε:

«Προστατεύσαμε τα δικαιώματα, τα ενδιαφέροντα και τα συμφέροντα γύρω από την Κύπρο και στους αιθέρες τόσο τα δικά μας όσο και των Κυπρίων αδερφών μας και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!