Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [News]: Αήθη προσπάθεια ηθικής της εξόντωσης καταγγέλλει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη
[News]: Αήθη προσπάθεια ηθικής της εξόντωσης καταγγέλλει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη

[News]: Αήθη προσπάθεια ηθικής της εξόντωσης καταγγέλλει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη

Τι αναφέρει στις έγγραφες εξηγήσεις της στον Άρειο Πάγο η εισαγγελέας Διαφθοράς

«Η προσωπική ηθική μου εξόντωση είναι ίσως η λιγότερο σημαντική συνέπεια αυτής της αήθους προσπάθειας. Η σημαντικότερη είναι η ανεπανόρθωτη θεσμική βλάβη που προκαλείται όχι μόνο στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά στην ελληνική δικαιοσύνη γενικότερα», απολήγουν οι έγγραφες εξηγήσεις της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, προς τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που ελέγχουν τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis .

Μέσα από 95 σελίδες έγγραφων εξηγήσεων με τις οποίες η Ελένη Τουλουπάκη απαντά σε όσα της αποδίδονται -από κατάχρηση εξουσίας και εκβίαση μαρτύρων μέχρι και ανεπάρκειες στο έργο της- η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς επιλέγει να χρησιμοποιήσει την λέξη «σκευωρία» στο επίλογό της ως εξής: «Ίσως τελικά να υπάρχει μια ανομολόγητη σκευωρία όσων έχουν λόγους να δρουν πέρα από κάθε έλεγχο. Το βέβαιο όμως είναι ότι, όπου οι κυνηγοί της διαφθοράς, μετατρέπονται σε θηράματα συμφερόντων, η διαφθορά θα ανθίζει. Στην υπόθεση αυτή λειτούργησα και λειτουργώ με το απαιτούμενο θάρρος και με μόνη δύναμη μου το Νόμο και Θεό, στον οποίο τρέφω βαθειά πίστη, ότι θα λάμψει η αλήθεια και θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Οι εξηγήσεις που έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς ενώπιον των αντεισαγγελέων κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη διαβιβάστηκαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!