Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [News]: Αγώνας επιβίωσης για τα βιβλιοπωλεία στη Γαλλία μετά το lockdown
[News]: Αγώνας επιβίωσης για τα βιβλιοπωλεία στη Γαλλία μετά το lockdown

[News]: Αγώνας επιβίωσης για τα βιβλιοπωλεία στη Γαλλία μετά το lockdown

Φόβοι για σειρά από χρεωκοπημένες επιχειρήσεις

Τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία στη Γαλλία επέζησαν της επέλασης της τηλεόρασης και αργότερα των αγορών από το Διαδίκτυο.

Στη συνέχεια όμως ήρθε το lockdown εξαιτίας του κοροναϊού , μια διακοπή της λειτουργίας τους διάρκειας οκτώ εβδομάδων, που επιβάρυνε πολύ τα περιθώρια κέρδους και απειλεί την επιβίωση κάποιων από αυτά.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα βιβλιοπωλεία στη Γαλλία επιτράπηκε να ανοίξουν πριν από δύο ημέρες, για πρώτη φορά μετά τις 17 Μαρτίου, καθώς η κυβέρνηση επιχειρεί να εξισορροπήσει την ανάγκη αναζωογόνησης της καταρρέουσας οικονομίας με τον κίνδυνο να επιταχυνθεί και πάλι η εξάπλωση του ιού.

Στο βιβλιοπωλείο ICI, στο 2ο διαμέρισμα του Παρισιού, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και το αντισηπτικό για τα χέρια είναι διαθέσιμο κατά την είσοδο στο κατάστημα αλλά και σε άλλους χώρους του ώστε να επιτρέπεται στους πελάτες να αγγίζουν και να ξεφυλλίζουν τα βιβλία.

«Οι πελάτες προσέχουν να μην αγγίζουν πολύ τα βιβλία . Και τους λέμε ότι επιτρέπεται να τα αγγίζουν, αλλά κάθε φορά θα πρέπει να χρησιμοποιούν μετά το ζελέ καθαρισμού», λέει η συνιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου Αν-Λορ Βιάλ.

Οι 12 υπάλληλοι του Bouetard μπήκαν και πάλι στο μισθολόγιο έπειτα από την αναστολή της σύμβασής τους και το βιβλιοπωλείο έκανε αίτηση για τη χορήγηση δύο δανείων ώστε να μπορέσει να καλύψει τις έμμεσες δαπάνες του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!