Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙΔΙΑ | [News]: Ο άγνωστος… Ντολμάς της Ελλάδας και η ιστορική σημασία του
[News]: Ο άγνωστος… Ντολμάς της Ελλάδας και η ιστορική σημασία του

[News]: Ο άγνωστος… Ντολμάς της Ελλάδας και η ιστορική σημασία του

Τα σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί

Πιθανόν να μην έχεις ακούσει ποτέ ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένας ντολμάς με πολύ σημαντική ιστορική σημασία ο οποίος, μάλιστα, έπαιξε καθοριστική σημασία παλιότερα. Κι όμως υπάρχει και βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία έχοντας πολύ σημαντική ιστορία να τον ακολουθεί. Ο Ντολμάς ή Τολμάς όπως θα ακούσεις επίσης να το αποκαλούν οι ντόπιοι σχηματίστηκε από τις προσχώσεις ενός χειμάρρου της Κρεμαστής στο χώρο δυτικά της Φοινικιάς. Βρίσκεται όπως μπορείς να δεις στο χάρτη, στο τέλος της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και στην αρχή αυτής που έχει το Αιτωλικό.

Και μπορεί να μην το είχε πιάσει ποτέ το μάτι σου αλλά έχει παίξει τον δικό του σημαντικό ρόλο.

Ο άγνωστος ντολμάς της Ελλάδας και η ιστορική σημασία του

Η νησίδα αυτή, λοιπόν, με το παράξενο όνομα έχει διαδραματίσει στο παρελθόν ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Το ιστορικό γεγονός στο οποίο θα ακούσεις να αναφέρονται οι κάτοικοι για τον ρόλο του ντολμά είναι η πολιορκία του Μεσολογγίου το 1826. Το μικρό αυτό νησί αποτέλεσε ουσιαστικά το πλέον σημαντικό τμήμα της άμυνας του Μεσολογγίου. Η νησίδα αυτή ήταν οχυρωμένη και απ’ ό,τι έδειξε η ιστορία ο ρόλος της ήταν καταλυτικός στην αντιμετώπιση της μάχης.

Ήταν στο τέλος του Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα στις 28 του μήνα του 1826 όταν πάνω στον Ντολμάμ στη μικρή αυτή νησίδα έγινε η μάχη μεταξύ Ελλήνων και Οθωμανών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWS

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!